Laatste nieuws:

, 4 juli 2022 13:32

Siemens lanceert Xcelerator-platform

Siemens heeft op 29 juni het open industriële Xcelerator-platform gelanceerd. Met het platform wil het bedrijf digitale transformatie eenvoudiger, sneller en schaalbaar maken. Het platform is opgebouwd uit voor het Internet of Things (IoT) geschikte hardware, software en digitale diensten van Siemens - en meer dan 50 gecertificeerde derde partijen. Siemens gaat bovendien het complete hard- en softwareportfolio modulair en ‘cloud-connected’ maken en gebruik gaan maken van standaard ‘application programming interfaces’ (API's).

Siemens-ceo Roland Busch (rechts) en NVIDIA-oprichter en -ceo Jensen Huang tijdens de lancering van Siemens Xcelerator op 29 juni 2022 in München.'
Siemens-ceo Roland Busch (rechts) en NVIDIA-oprichter en -ceo Jensen Huang tijdens de lancering van Siemens Xcelerator op 29 juni 2022 in München.
1/1
Tegelijkertijd kondigde Siemens aan dat het samen met NVIDIA gaat bouwen aan een industrieel metaverse. Het eerste resultaat van de samenwerking wordt de koppeling tussen het Xcelerator-platform en NVIDIA's Omniverse. Dit moet uiteindelijk uitmonden in een industrieel metaverse, gebaseerd op ‘physics based digital twins' uit de koker van Siemens gecombineerd met AI-gebaseerde, fysisch nauwkeurige, real-time simulatie van NVIDIA. De gebruikers moeten op basis hiervan sneller en met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen.

‘Voor bedrijven van elke omvang'

"Fotorealistische, op fysica gebaseerde digitale tweelingen die zijn ingebed in het industrieel metaverse bieden een enorm potentieel om onze economieën en industrieën te transformeren door een virtuele wereld te bieden waarin mensen kunnen interacteren en samenwerken om echte problemen op te lossen. Via dit partnerschap zullen we de industriële metaverse werkelijkheid laten worden voor bedrijven van elke omvang", aldus Siemens-president en -ceo Roland Busch. "Al meer dan een decennium helpt onze digital twin-technologie klanten in alle industrieën om hun productiviteit te verhogen en vandaag bieden we de meest uitgebreide digital twin in de industrie. Wanneer Siemens Xcelerator wordt aangesloten op Omniverse, maken we een real-time, immersieve metaverse mogelijk die hardware en software verbindt, van de edge tot de cloud met verrijkte data uit Siemens' software en oplossingen."

‘Gemeenschappelijke visie'

"Siemens en NVIDIA delen een gemeenschappelijke visie dat een industrieel metaverse de digitale transformatie zal aanjagen. Dit is slechts de eerste stap in onze gezamenlijke inspanning om deze visie werkelijkheid te laten worden voor onze klanten en alle delen van de wereldwijde maakindustrie", zegt NVIDIA-oprichter en -ceo Jensen Huang. "De verbinding met Siemens Xcelerator zal NVIDIA's Omniverse- en AI-ecosysteem openstellen voor een geheel nieuwe wereld van industriële automatisering die wordt gebouwd met behulp van Siemens' mechanische, elektrische, software-, IoT- en edge-oplossingen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden