, 4 juli 2022 13:29

AI ‘action recognition’-technologie wint IERA Robotics Award 2022

De ‘Award for Innovation and Entrepreneurship in Robotics & Automation’ (IERA) gaat dit jaar naar Drishti. De ‘action recognition’-technologie van het bedrijf uit Mountain View, California, gebaseerd op video-analyse, helpt werknemers aan assemblagelijnen bij het vermijden van fouten.

Drishti streamt videobeelden bij elk station aan de productielijn en vertaalt die met behulp van AI in data. De ‘action recognition'-technologie levert vervolgens in en paar seconden feedback aan de operators, waardoor fouten worden vermeden. De informatie wordt ook achteraf gebruikt om fabrikanten te helpen bij het verbeteren van de productiviteit, kwaliteit, training en veiligheid.

Aantal defecten halveren

Wereldwijd wordt 72 procent van de productietaken door mensen uitgevoerd. Met Drishti's videoanalyse zijn fabrikanten erin geslaagd om het aantal defecten in slechts drie maanden te halveren, de output van al geoptimaliseerde lijnen met 15 procent te verbeteren en de benodigde tijd om nieuwe lijnmedewerkers op te leiden ook te halveren.

Mens en machine

"De baanbrekende technologie die is uitgevonden door Drishti brengt nieuwe verbetermogelijkheden aan het licht op assemblagelijnen en geeft tegelijkertijd de mensen op de fabrieksvloer meer mogelijkheden", zei Milton Guerry, voorzitter van de IFR, tijdens de IERA-prijsuitreiking in München, Duitsland. "Dit is een uitstekend voorbeeld van de samenwerking tussen mens en machine. Ik feliciteer Drishti met het winnen van de IERA award 2022."

Foto's:

AI ‘action recognition’-technologie wint IERA Robotics Award 2022

© Aandrijvenenbesturen.nl