, 29 juni 2022 12:57

Overname van Vermeire breidt het aanbod van aandrijftechniek van Rubix in de Benelux uit

In het kader van de groeistrategie heeft Rubix in de Benelux Procomin overgenomen, de holdingmaatschappij van de Vermeire-groep, één van de belangrijkste Belgische distributeurs van oplossingen voor aandrijftechniek.

Vermeire is een familiebedrijf dat in 1946 werd opgericht, zijn hoofdkantoor in Verviers en een vestiging in Gent heeft en momenteel door de derde generatie wordt geleid. Het omvat ook de Franse specialist in riemschijven Serax en Aciers Crustin, een getrokken staalleverancier die in België is gevestigd.
Samen leverden de bedrijven in 2021 een omzet van 30 miljoen euro op met 67 werknemers verspreid over drie vestigingen in België en één in Frankrijk.

Vermeire is gespecialiseerd in motoren, tandwielkasten, mechanische aandrijftechniek, aandrijvingen en geïntegreerde bewegingsoplossingen. Het voorraadaanbod wordt aangevuld met een reeks diensten, waaronder assemblage van motor reductoren, op maat produceren en kalibreren van lineaire producten, snijden van riemen en kettingen, en geïntegreerd systeemontwerp en prototyping voor motion control.
De huidige uitvoerende directeuren Roland, Benoit en Anne Vermeire zullen het bedrijf blijven leiden als een Rubix-onderneming.

Foto's:

Overname van Vermeire breidt het aanbod van aandrijftechniek van Rubix in de Benelux uit

Vlnr: Roland Vermeire, Paul van der Rest, Anne Vermeire, Benoit Vermeire

© Aandrijvenenbesturen.nl