Laatste nieuws:

, 27 juni 2022 12:47

Somni Solutions in sensorprototype voor erosiedetectie

Dr. Myra Lydon, onderzoeker aan de Queen's University Belfast, heeft een nieuw sensorprototype ontwikkeld, dat vroegtijdig verzakking van bruggen moet signaleren. Wereldwijd is dit de belangrijkste oorzaak van bruginstortingen.

Dr. Myra Lydon heeft een nieuw sensorprototype ontwikkeld, dat vroegtijdig verzakking van bruggen moet signaleren. Een eerste prototype van de sensor is ontwikkeld in samenwerking met Somni Solutions uit Delft.'
Dr. Myra Lydon heeft een nieuw sensorprototype ontwikkeld, dat vroegtijdig verzakking van bruggen moet signaleren. Een eerste prototype van de sensor is ontwikkeld in samenwerking met Somni Solutions uit Delft.
1/1
De verzakkingen zijn vaak het gevolg van uitslijting, de erosie van rivierbeddingen en oevers. Dit kan tot grote structurele problemen bij bruggen en viaducten leiden. Een eerste prototype van de sensor is ontwikkeld in samenwerking met Somni Solutions uit Delft, dat geavanceerde glasfibersensoren ontwikkelt. De tests zijn nu voltooid en Lydon hoopt dat de sensor deze zomer op een Noord-Ierse brug kan worden geïnstalleerd en na verder onderzoek op grotere schaal zal kunnen worden toegepast.
In 2009 stortte een sectie van 20 m in van het Broadmeadow-treinviaduct bij Malahide, net boven Dublin. Lydon: "Bij erosie zijn er vaak vooraf geen zichtbare tekenen van schade aan de constructie. In Malahide werd de brug slechts enkele weken voor de instorting geïnspecteerd en was de inspectie goed doorstaan. Maar de brug begaf het enkele seconden nadat een volle passagierstrein was overgestoken. De sensor die we hebben ontwikkeld, detecteert veranderingen in de rivierbedding voordat de schade aan de brug optreedt."
Somni Solutions heeft ook de sensoren ontwikkeld die nu de nieuwe San Giorgio-brug in Genua bewaken. De voorganger, de Morandi-brug, stortte deels in tijdens een storm in 2018. Hierbij kwamen 43 mensen om het leven

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden