Laatste nieuws:

, 23 juni 2022 07:58

Universal Robots introduceert cobot met geheel nieuw gewrichtsontwerp (video)

Universal Robots, de Europese fabrikant van collaboratieve robots (cobots), voegt een nieuwe cobot met een laadvermogen van 20 kg toe aan zijn productgamma. De UR20 heeft een nieuw gewrichtsontwerp dat snellere cyclustijden mogelijk maakt, naast de mogelijkheid om zwaardere lasten te tillen.

'
1/1

De reikwijdte van 1.750 mm is ontworpen om tot de volledige hoogte van een standaard europallet te werken, wat een grote impact zal hebben op de manier waarop bedrijven verpakken en palletiseren. De kleine voetafdruk biedt bedrijven bovendien meer mogelijkheden binnen hun bestaande productieruimte, zoals compacte plaatsing dichtbij de pallets.

Behalve om te palletiseren verwacht Universal Robots dat de UR20 zal worden gebruikt om te lassen, vanwege zijn uitmuntende motion control, alsook voor materiaalverwerking, machinebelading en machinebediening. Daarnaast kunnen bedrijven de UR20 ook inzetten voor innovatieve oplossingen die het uitgebreide partnerecosysteem van de fabrikant voortdurend creëert.

"Dit is niet zomaar een grotere versie van onze bestaande cobots - we hebben de cobot geherdefinieerd," zegt een enthousiaste Kim Povlsen, president van Universal Robots. "De UR20 is de meest innovatieve cobot die we al hebben geproduceerd. Onze ingenieurs hebben de arm volledig opnieuw ontworpen, maar hebben wel dezelfde intuïtieve gebruikersinterface behouden. Ook hebben we geavanceerde softwareverbeteringen ingebouwd, waardoor gebruikers ongekende motion control-mogelijkheden hebben."

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden