Laatste nieuws:

, 20 juni 2022 14:54

Kogelomloopspindels perfectioneren bewerking lenzen

Het Italiaanse MEI System heeft veel profijt van de nauwkeurige hoogwaardige bewegingen van NSK kogelomloopspindels in zijn lenzenbewerkingsmachines. Het was MEI System dat het frezen van lensranden introduceerde in de optieksector. Het nieuwe proces heeft de flexibiliteit en output van productielijnen voor brillenglazen aanzienlijk verbeterd, waardoor fabrikanten en optische laboratoria nu met uiterste precisie en kwaliteit zelfs de meest complexe vormen kunnen snijden.

MEI System maakt machines voor het bewerken van lenzen, die voldoen aan de behoeften van klanten – variërend van de grootste industriële laboratoria tot onafhankelijke optiekzaken.'
MEI System maakt machines voor het bewerken van lenzen, die voldoen aan de behoeften van klanten – variërend van de grootste industriële laboratoria tot onafhankelijke optiekzaken.
1/1
Om zich te positioneren als technologisch leider in de referentiemarkt van het bedrijf, produceert MEI System zijn machines in eigen huis, gebruikmakend van toonaangevende leveranciers voor alle essentiële componenten, zoals de kogelomloopspindels van NSK. De spindels zijn een essentieel element voor het garanderen van uiterste precisie en vloeiende bewegingen, die de machines geschikt maken voor het met hoge kwaliteit frezen van de verschillende materialen die momenteel worden gebruikt in de lensproductie.

Referentie

"Onze technische afdeling ziet het merk NSK als referentie voor lineaire bewegingscomponenten, en onze langdurige relatie getuigt van de absolute kwaliteit van de producten die de Japanse multinational aanbiedt", aldus Daniel Ponti, global operations director bij MEI System. "Nog belangrijker echter is de vertrouwensrelatie en het partnerschap tussen de beide bedrijven, die veel verder gaan dan technische superioriteit. Met NSK hebben we kaderovereenkomsten voor voorraadbeheer die ons in staat stellen onze behoeften af te stemmen op basis van maandelijkse voortschrijdende prognoses, zodat onze bevoorradingsketen niet verstoord wordt door vertragingen of onderbrekingen, maar ook niet overbelast is. Het eindresultaat is uitmuntend en wederzijds voordelig, en geeft ons de zekerheid dat materialen op tijd beschikbaar zijn met een geoptimaliseerde financiële commitment."
Het vereenvoudigen van complexe processen en tevens als eerste oplossingen vinden voor de steeds complexer wordende eisen van de optische wereld, is door de jaren heen de leidende filosofie van MEI System geweest. Zo is het 'No Block' systeem voor het vergrendelen van lenzen tijdens de bewerking een gewaardeerde uitvinding, die het gebruik van hulpmiddelen (de ?blocks') volledig overbodig heeft gemaakt. Het eindresultaat is een aanzienlijke stroomlijning van het productieproces, met aanzienlijke besparingen van middelen, tijd en kosten.

Oftalmologische lenzen

Op technologisch vlak blijft de aandacht gericht op onderzoek en ontwikkeling, wat heeft geleid tot de creatie van een nieuwe generatie machines voor de markt van oftalmologische lenzen. De oplossingen van het bedrijf beloven een revolutionaire omslag bij dit type bewerking, waarbij de freesbewerking niet alleen wordt gebruikt om de contouren van de lens te definiëren, maar tevens het oppervlak ervan, waardoor de juiste vorm wordt verkregen, overeenkomstig de specificatie van de consument.
"Bij het maken van oftalmologische lenzen", legt Ponti uit, "zijn de eisen wat betreft freeskwaliteit en -precisie nog extremer, met zeer krappe toleranties, omdat zelfs de kleinste onvolkomenheid van de vorm de zichtkwaliteit negatief kan beïnvloeden. Voor deze projecten gebruiken onze technici eveneens de kogelomloopspindels van NSK om de roterende beweging om te zetten in een rechtlijnige beweging, zodat een maximale positioneringsnauwkeurigheid kan worden gegarandeerd." Het is nog een voorbeeld van hoe krachtig de samenwerking tussen twee technologische leiders op hun respectieve gebieden niet alleen groei stimuleert, maar ook de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die nieuwe markten kunnen openbreken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden