Laatste nieuws:

, 20 juni 2022 14:49

Ingenieursvereniging KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en Mikrocentrum zijn een samenwerking aangegaan en bundelen hun kennis en netwerk om ingenieurs en het (hightech)bedrijfsleven te verbinden en de technologische ontwikkelingen blijvend aan te jagen.

KIVI en Mikrocentrum gaan samenwerken. Links Bert-Jan Woertman van Mikrocentrum en rechts Miguel Delcour van KIVI (Foto: Delia Appelman)'
KIVI en Mikrocentrum gaan samenwerken. Links Bert-Jan Woertman van Mikrocentrum en rechts Miguel Delcour van KIVI (Foto: Delia Appelman)
1/1
Mikrocentrum ondersteunt als onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie voor het bedrijfsleven, ruim 50 jaar de hightech- en maakindustrie met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Als zelfbenoemde ‘kennismakelaar' sluit dit mooi aan op het doel dat ook KIVI als vereniging onder andere nastreeft. KIVI is de grootste ingenieursvereniging van Nederland en bestaat dit jaar 175 jaar. De vereniging zet zich in voor het ondersteunen van (toekomstige)ingenieurs in hun beroepsuitoefening, hun zichtbaarheid en het leggen van verbindingen met elkaar en de samenleving.

‘Van wetenschap naar wereldmarkt'

Algemeen directeur van Mikrocentrum Bert-Jan Woertman en Directeur van KIVI Miguel Delcour hebben op donderdag 16 juni deze samenwerking officieel gemaakt en hun handtekeningen gezet. Dat beide partijen een samenwerking aangaan is een logische stap, gezien het feit dat zij het kennisdelen, samenwerken en verbinden (van ingenieurs met bedrijfsleven) gemeen hebben. Door samen op te trekken en onder andere elkaars technische activiteiten en netwerk te versterken, kunnen ingenieurs van verschillende disciplines elkaar breder ontmoeten. Woertman: "Samen staan we voor een sterk innovatief ecosysteem en voor leven lang ontwikkelen, van wetenschap naar wereldmarkt. Samen bereiken we meer dan alleen."

Belang van ingenieurs

Het eerste Mikrocentrum event, waar met bijdrage van KIVI mee wordt gestart, is de Precisiebeurs. Hier zullen zij samen zorgen voor bijvoorbeeld het invullen van het (lezingen)programma, passende bedrijven en contacten aanleveren en juryleden, startups en teams aandragen. Daarnaast zal het populaire event van KIVI genaamd 2nd Friday, voor KIVI-ingenieurs in Eindhoven en omgeving, georganiseerd worden bij Mikrocentrum. Delcour voegt toe: "Deze samenwerking symboliseert en onderstreept het belang van ingenieurs om samen te werken, kennis te delen en zich gezamenlijk in te zetten om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke thema's als duurzaamheid, technologische innovatie en energietransitie."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden