, 8 juni 2022 07:04

IMI wil Bahr Modultechnik overnemen

IMI plc heeft aangekondigd Bahr Modultechnik Holding GmbH over te willen nemen voor van 98 miljoen euro. Bahr wordt onderdeel van de businessunit Industrial Automation binnen IMI Precision Engineering. De transactie zal naar verwachting halverwege deze maand zjin afgerond.

De overname stelt IMI in staat zowel pneumatische als elektrische lineaire bewegingssystemen te kunnen leveren. Bahr is een leverancier van sterk geconfigureerde modulaire elektrische lineaire bewegingssystemen, gebaseerd op een brede portefeuille van gespecialiseerde componenten. Het bedrijf heeft een gevarieerd klantenbestand met aanwezigheid in zeer aantrekkelijke automatiseringsgedreven eindmarkten, als apotheek- en magazijnautomatisering en robotica. Bahr is gevestigd in Luhden, Duitsland, en is voor het grootste deel in handen van IK Partners. De tweekoppige directie, Cihan Halavurt en Dirk Bahr - ook medeoprichter, blijven na de overname bij het bedrijf.
Dirk Bahr: "In de context van een groeiende vraag naar geautomatiseerde oplossingen in verschillende industrieën, waaronder magazijnautomatisering en material handling, heeft IMI het potentieel van Bahr Modultechnik onderkend en een visie gepresenteerd die strategisch overtuigend is voor zowel Bahr als IMI. In IMI hebben we een partner gevonden die de waarde van ons merk en onze capaciteiten op waarde weet te schatten en die het bedrijf zal steunen in zijn wereldwijde groeitraject op lange termijn. We zullen onze succesvolle koers voortzetten en nieuwe mogelijkheden en stabiliteit op lange termijn creëren voor onze klanten en werknemers door deel uit te maken van een succesvolle groep."

Foto's:

IMI wil Bahr Modultechnik overnemen

IMI krijgt door de geplande overname van Bahr Modultechnik de beschikking over een uitgebreid aanbod van elektrische lineaire aandrijvingen.

© Aandrijvenenbesturen.nl