Laatste nieuws:

, 31 mei 2022 08:43

SKF komt met CO2-dashboard

SKF komt met een dashboard waarmee gebruikers kunnen onderzoeken hoe kooldioxide-emissies met betrekking tot de productie- en gebruiksfase van lagers zijn verdeeld in verschillende industrieën.

'
1/1
Het dashboard geeft voorbeelden hoe de emissies verschillen in verschillende posities in verschillende industriële toepassingen. Gebruikers kunnen het verbruik berekenen voor verschillende sectoren zoals de industrie, metaal, mijnbouw, mineraalverwerking, cement, spoorwegen en logistiek. In de toekomst zullen nog meer sectoren worden opgenomen.

Startpunt

Gebruikers hebben de mogelijkheid om met de SKF Bearing Select-software een gedetailleerdere schatting te krijgen door een paar datapunten toe te voegen. De gebruiker kan een rapport downloaden met details over de schattingen. Dit kan dienen als startpunt voor het verbeteren van de toepassing als het gaat om duurzaamheid.
Via het dashboard kan je ook in contact komen met applicatie-ingenieurs van SKF, voor een gedetailleerd beeld van de specifieke koolstofemissies voor de lagers en hoe de toepassing kan worden geoptimaliseerd om het energieverbruik en de bijbehorende emissies in de toekomst te verminderen.

Tastbaarder

Johan Lannering, hoofd Duurzaamheid bij SKF: "Uiteindelijk vereist het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van een klanttoepassing het inzicht in de volledige levenscyclus op basis van specifieke toepassingsgegevens. Ik geloof dat de tool die we lanceren het voor onze klanten eenvoudiger en tastbaarder zal maken om deze reis te begrijpen en te versnellen. We werken er hard aan om onze klanten te helpen aanzienlijke energie- en bijbehorende CO2-reducties te bereiken door onze producten lichter, efficiënter, duurzamer en repareerbaar te maken. We werken net zo hard om de uitstoot met betrekking tot onze eigen activiteiten en toeleveringsketen te verminderen, in lijn met onze Net Zero-doelstellingen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden