Laatste nieuws:

, 19 mei 2022 15:02

Edge-applicatie voor verbeteren beschikbaarheid van aandrijvingen

Op de Hannover Messe komt Siemens met een nieuwe edge-applicatie als onderdeel van Predictive Services for Drive Systems: de Predictive Service Analyzer. De applicatie signaleert defecten in het aandrijfsysteem in een vroeg stadium voordat ze de gehele productie beïnvloeden. Voorkomen van ongeplande productiestilstand en tijdig plannen van onderhoudsmomenten, kunnen de beschikbaarheid van een productie-installatie met wel 30 procent verbeteren, aldus de makers. De productiviteit zou met 10 procent kunnen toenemen.

De op AI gebaseerde edge-app Predictive Service Analyzer is ook geschikt voor gebruikers zonder AI-kennis en geeft informatie over onregelmatigheden in de aandrijving.'
De op AI gebaseerde edge-app Predictive Service Analyzer is ook geschikt voor gebruikers zonder AI-kennis en geeft informatie over onregelmatigheden in de aandrijving.
1/1
De op AI gebaseerde Predictive Service Analyzer detecteert vroegtijdig onregelmatigheden, die bijvoorbeeld wijzen op mechanische schade in de motor. Hierbij kan worden gedacht aan lagerschade, onbalans en verkeerde uitlijning, maar ook aan kritieke bedrijfsomstandigheden van de frequentieomvormer. De app beoordeelt de ernst van het defect en de verwachte resterende bedrijfstijd en kan zo potentiële toekomstige storingen voorspellen.

‘Near real time'

De edge-applicatie is vooral geschikt voor continu-toepassingen zoals pompen, ventilatoren en compressoren of motoren die geen toerentalregeling vereisen. Siemens heeft al de MindSphere app Predictive Service Assistant, maar de analyse van de edge-app is gebaseerd op de analyse van zeer grote datavolumes in ‘near real time'. De edge-gebaseerde oplossing dient ook voor veilige gegevensverwerking in de fabriek en vermindert de kosten voor gegevensoverdracht via de cloud. In combinatie met de Predictive Service Assistant kan de Predictive Service Analyzer gegevens naar behoefte voorbewerken, die vervolgens binnen de MindSphere-app kunnen worden gebruikt voor verdere inzichten en aanbevelingen voor actie.

Predictive Services

De Predictive Service Analyzer edge applicatie is een verder onderdeel van de Predictive Services for Drive Systems, een gestandaardiseerde uitbreiding op het lokale servicecontract. Ze worden gebruikt voor efficiënter onderhoud van Sinamics-frequentieomvormers en Simotics-motoren. Met Predictive Services for Drive Systems profiteren klanten van een hogere productiviteit en minder ongeplande stilstand van hun machines en systemen. Gebruikers profiteren ook van volledige transparantie over reserveonderdelen en over onderhoudsactiviteiten om risico's te minimaliseren door eenvoudige analyse van zwakke punten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden