Laatste nieuws:

, 17 mei 2022 14:58

Igus bij beste leerbedrijven Duitsland

In het onderzoek ‘Duitsland's beste opleidingsbedrijven in 2022’ wist igus de derde prijs in de categorie rubber- en kunststofindustriebedrijven in de wacht te slepen voor zijn inzet voor de ondersteuning van jong talent. En dat doen ze met een eigen leerbedrijf.

Reden voor een feestje: igus ontvangt de Deutschlandtest "Germany's Best Training Companies in 2022" onderscheiding van Focus Money'
Reden voor een feestje: igus ontvangt de Deutschlandtest "Germany's Best Training Companies in 2022" onderscheiding van Focus Money
1/1
Het tekort aan geschoolde arbeidskrachten is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven. Het competentiecentrum voor het waarborgen van geschoolde vakkrachten (Kompetenzzentrum Fachkräftesicherung, Kofa), een project van het Keulse instituut voor economisch onderzoek (Institut der deutschen Wirtschaft, IW), zegt dat het tekort aan bekwame werknemers in Duitsland vorig jaar meer dan verdubbeld is. De belangrijkste drijfveer is demografische verandering, waarbij de Corona-pandemie het probleem verder verergert. Duidelijk is dat bedrijven zich voor volgende generatie geschoolde werknemers actief moeten promoten.

Stagiairs de experts van morgen

Het igus Young Talents programma biedt jongeren professionele begeleiding en helpt hen bij het starten van hun loopbaan. Igus heeft momenteel 32 stagiairs en vier studenten in dienst die betrokken zijn bij coöperatieve studies. Dit jaar komen er nog 14 stagiairs bij en hun kansen op een vaste baan bij igus zijn goed: het percentage stagiairs dat in vaste dienst worden genomen ligt momenteel op 80 procent.
De mogelijkheden voor permanente scholing zijn ook divers: verblijven in het buitenland, cursussen Engels en examenvoorbereiding, gerichte producttrainingen en technische en persoonlijke voortdurende scholing.
"De erkenning (..) bevestigt eens te meer het succes van ons concept voor het promoten van jong talent. Eén ding is in het bijzonder belangrijk voor ons: we willen ons jonge talent de kans geven om hun eigen ideeën in te brengen, zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen", zegt ceo Frank Blase.

‘Reguse'

Een van de vele projecten voor jong talent bij igus is reguse. Het project is eind 2019 ontstaan vanuit het idee van een IT-stagiair om te voorkomen dat oude apparaten elektronisch afval worden. Dit idee in combinatie met het motto ‘Reduce, re-use, recycle' was de oorsprong van de naam ‘reguse'.
In de praktijk werkt het als volgt. De IT-stagiairs ‘refurbishen' de technologie van de oude apparaten, de industriële business stagiaires behandelen de juridische kwesties en twee mediadesigner stagiaires zorgen voor de marketing.
"Elk van ons heeft vaste competentiegebieden en verantwoordelijkheden. Het reguse-project geeft ons de mogelijkheid om ons volledig autonoom te organiseren en waardevolle praktijkervaring op te doen - met een blijvend leereffect", zegt Annika Schulze, Media Design-stagiaire bij igus.

Gereviseerde apparaten kopen
Sinds april 2021 kunnen alle igus-medewerkers gereviseerde apparaten voor privégebruik tegen een voordelige prijs kopen in de reguliere webshop. Dit loont op twee manieren: stagiaires doen bedrijfservaring op en leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Alle opbrengsten en een deel van de opgeknapte apparatuur worden gedoneerd aan duurzame projecten. Het is een win-winsituatie voor medewerkers en het milieu.

20.000 bedrijven

Het onderzoek naar ‘Duitsland's beste opleidingsbedrijven' werd geïntroduceerd door Deutschlandtest en het zakenmagazine Focus Money om bedrijven te identificeren die met succes jong talent promoten. Het onderzoek van dit jaar, uitgevoerd door het instituut voor management en economisch onderzoek (Institut für Management- und Wirtschaftsforschung, IMWF), ondervroeg de 20.000 grootste bedrijven van Duitsland.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden