Laatste nieuws:

, 11 mei 2022 14:23

Nitta-productielocatie Alkmaar huurt proceskoelers op maat

Nitta Corporation of Holland, onderdeel van de Nitta Group, een wereldwijde fabrikant van aandrijfriemen en transportbanden, huurt voor de productielocatie in Alkmaar proceskoelers van ICS Cool Energy. “Door over te stappen van een vast systeem naar een huuroplossing voor de lange termijn van ICS Cool Energy hebben we het voordeel van een Total Cost of Ownership en hoeven we niet te investeren in vaste activa”, stelt Wim Keesman, Maintenance manager bij Nitta Corporation of Holland BV.

Nitta Corporation of Holland huurt proceskoelers  van ICS Cool Energy'
Nitta Corporation of Holland huurt proceskoelers van ICS Cool Energy
1/1
De samenwerking ging in 2018 van start toen Nitta het team van ICS Cool Energy benaderde voor tijdelijke proceskoeling zodat ze de capaciteit van hun bestaande koelsysteem tijdens de zomer konden vergroten. "Voor onze productie moeten we dag en nacht kunnen vertrouwen op nauwkeurige klimaatbeersing. We merkten dat in de zomer, als de temperatuur stijgt, het bestaande systeem de vraag niet aan kon," aldus Keesman.. "Het team van ICS leverde en installeerde razendsnel een proces-chiller. Hierdoor konden we operationeel blijven tijdens de zomer en bleef het aangenaam koel. We merkten dat de i-Chiller die we gehuurd hadden significant beter presteerde dan onze oudere, bestaande chiller."

Speciaal ontwikkeld

"Schommelingen in de temperatuur en de stroomsnelheid kunnen een uitdaging zijn voor traditionele HVAC-systemen in een productieomgeving omdat ze vooral zijn ontwikkeld om te presteren al naar gelang het seizoen ," zegt Arno Eijkelboom, salesmanager bij ICS Cool Energy. "De reeks i-Chillers is speciaal ontwikkeld voor industriële productieprocessen. Ze bieden optimale beheersing, ze zijn betrouwbaar en de energiekosten zijn lager vergeleken met traditionele units. Nitta kon de prestatie van de i-Chiller ervaren tijdens hun productieproces."
Alle i-Chillers zijn getest in de fabriek om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de kwaliteitsnormen volgens ISO 9001 en 1400. Het koudemiddel en de microprocessor worden voor levering gecontroleerd en er wordt gecheckt of er lekkages zijn, zodat de duurzaamheid op lange termijn gewaarborgd is.

‘Meer dan een jaar geëvalueerd'

Nitta was zeer te spreken over het functioneren van de i-Chiller die ze tijdens de zomer hadden gehuurd en besloot daarom om de unit te houden voor een langere periode. Toen ze de i-Chiller meer dan 24 maanden in gebruik hadden, besloten ze om hun bestaande klimaatbeheersing te vervangen en het nieuwe systeem te baseren op de i-Chillers van ICS Cool Energy. "We hebben de werking van de i-Chillers in onze fabriek meer dan een jaar geëvalueerd en we realiseerden ons dat het gunstig zou zijn voor onze bedrijfsvoering om een nieuw systeem voor proceskoeling te ontwikkelen die gebaseerd was op deze oplossing", aldus Keesman.
Na het besluit van Nitta, berekende en ontwikkelde het team van ICS Cool Energy een nieuw systeem voor de fabriek. Het team verwijderde de warmtewisselaars en installeerde twee i-Chillers 660-units die elk een vermogen hadden van 135 kW en extra temperatuurregelaars (TCU) die warmte leveren tijdens het coating- en lamineerproces in de fabriek.

Op rolletjes

"We zijn trots op onze samenwerking met Nitta tijdens dit project," aldus Arno Eijkelboom. "Omdat we elkaar al jaren kennen konden we in Nitta's productieomgeving laten zien dat de i-Chiller specifiek is ontwikkeld voor dit soort procesapplicaties. De i-Chiller voldeed aan de eisen die de klant stelt aan betrouwbaarheid, energieverbruik en prestatie. Ze hebben nu een temperatuurregelsysteem waarmee ze hun proceswater kunnen regelen zodat alles op rolletjes blijft lopen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden