Laatste nieuws:

, 3 mei 2022 15:05

SKF en Amazon Web Services in ‘machine reliability’ en ‘predictive maintenance

SKF en Amazon Web Services (AWS) gaan samenwerken met als doel een nieuwe oplossing te ontwikkelen op het gebied van ‘machine reliability’ en ‘predictive maintenance’. Het gaat om een gebruiksvriendelijke en eenvoudig te schalen conditiebewakings- en analyseoplossing. Hiermee willen de partners met behulp van ‘machine learning’-technologieën, dataverzameling en -analyse vereenvoudigen en beschikbaar maken voor meer toepassingen en gebruikers.

'
1/1
Als eerste stap gaat SKF zijn kennis van roterende machines en voorspellend onderhoud samenbrengen met AWS ' Industrial AI-diensten. De oplossing ‘zal bestaan uit sensoren, gateways en een machine learning-dienst die eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te schalen is. Beide partijen gaan ook samen de volgende generatie van SKF's data-analyseplatform ontwikkelen.
Met de nieuwe oplossing wordt het mogelijk het aantal roterende activa in de voorspellende onderhoudsprogramma's van de eindgebruiker met enkele duizenden verhogen. Middels meldingen en alarmen wordt zo een slimmere, betere besluitvorming mogelijk die resulteert in een efficiëntere onderhoudsplanning. Tegelijkertijd kan de oplossing ook worden gebruikt door kleine tot middelgrote fabrikanten, zodat het gebruik van AI-gestuurde analyses beschikbaar mogelijk wordt voor een groter deel van het industriële marktsegment.

SKF weg uit Rusland

SKF heeft eveneens bekendgemaakt alle activiteiten in Rusland te beëindigen. Rickard Gustafson, president en ceo: "De Russische invasie in Oekraïne heeft ernstige gevolgen voor onze activiteiten in zowel Oekraïne als Rusland. Gedurende deze afschuwelijke situatie hebben we, zoals altijd, alle sancties en exportcontroles gerespecteerd. We hebben geconcludeerd dat het voor ons onmogelijk is om onze activiteiten in Rusland voort te zetten, aangezien de basis en stabiliteit voor onze activiteiten niet bestaat." SKF verwacht tegen de 48 miljoen euro te moeten afschrijven. De omzet in Rusland bedroeg in 2021 ongeveer 2 procent van de totale omzet van SKF.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden