Laatste nieuws:

, 21 april 2022 10:12

Meer dan een miljard omzet voor Beckhoff Automation

In het boekjaar 2021 wist Beckhoff Automation voor het eerst in de bijna 42-jarige bestaansgeschiedenis de kaap van 1 miljard euro omzet te ronden. Met een totaal wereldwijd resultaat van 1,182 miljard euro steeg de omzet met ongeveer 28 procent in vergelijking met 2020.

Over het boekjaar 2021 haalde Beckhoff Automation voor het eerst een omzet van meer den een miljard euro.'
Over het boekjaar 2021 haalde Beckhoff Automation voor het eerst een omzet van meer den een miljard euro.
1/1
"Dit is een geweldig resultaat waar we ongelooflijk trots op zijn", meldt managing owner Hans Beckhoff. "We hadden vorig jaar zeker nog meer groei kunnen zien, maar het tekort aan componenten samen met de beperkingen van onze eigen capaciteit heeft ons op sommige gebieden tegengehouden."
Op de Duitse markt kon Beckhoff de omzet met ongeveer 27 procent, terwijl het aantal binnenkomende orders meer dan verdubbelde. Ook in veel andere landen waar het zijn producten verkoopt, noteerde het bedrijf soortgelijke trends. "Op een of twee uitzonderingen na hebben we in 2021 in bijna alle landen met eigen verkoopvestigingen aanzienlijke winsten geboekt - vaak in de dubbele cijfers. Onze twee grootste dochterondernemingen (in China en de VS), rapporteerden ook een groei met dubbele cijfers." Net als in Duitsland was de ordertoename in het buitenland meestal aanzienlijk hoger dan de feitelijke omzetgroei.

Knelpunt

De automatiseringstechnologie beleeft momenteel een echte boom in alle industrieën over de hele wereld; de vraag overtreft echter de productiecapaciteiten van de leveranciers, die nog verder verzwakt zijn door de gevolgen van de wereldwijde pandemie. Voor Beckhoff komt dit vooral tot uiting in het tekort aan halfgeleiders en andere elektronische componenten. "Dit knelpunt zal waarschijnlijk gedurende heel 2022 aanhouden", voorspelt Hans Beckhoff. "Niettemin moeten we ons voorbereiden op een betere beschikbaarheid van grondstoffen, zodat we de bestellingen van klanten zo snel mogelijk kunnen uitvoeren. Daarom werken we onvermoeibaar aan de uitbreiding en optimalisering van ons hele bedrijf - van administratie en ontwikkeling tot en met productie."

Productiecapaciteit vergroten

De groei stelt het technologiebedrijf voor enkele grote uitdagingen. De productiecapaciteit en het personeelsbestand zijn al uitgebreid. Tegen het midden van het jaar zal Beckhoff zijn productiecapaciteit in Verl en omgeving met meer dan 50 procent hebben uitgebreid in vergelijking met het begin van 2020. "Daartoe mobiliseren we de laatste ruimtereserves die we hebben en verwerven we nog meer." Beckhoff heeft onlangs een terrein van 15 hectare verworven in de onmiddellijke nabijheid van bestaande eigendommen in een intergemeentelijk industriepark dat nu door de steden Verl en Rietberg wordt gepland. "Wij zijn van plan hier een industrieterrein aan te leggen dat in de toekomst ruimte zal bieden voor verdere uitbreiding van zowel Beckhoff Automation als onze volledige dochtermaatschappijen Smyczek en Schirmer, die eveneens dynamisch met ons meegroeien", vervolgt hij. In de komende tien jaar zullen hier minstens 1.000 extra arbeidsplaatsen worden gecreëerd", vervolgt Hans Beckhoff.

Nationaal en internationaal

Gelijktijdig met de uitbreidingen in Verl, breidt Beckhoff ook nationaal en internationaal uit. In Balingen in Baden-Württemberg wordt momenteel nieuw gebouwd voor het daar gevestigde verkoopkantoor. In Marktheidenfeld in Neder-Franken wordt de productiefaciliteit voor de daar gevestigde dochteronderneming Fertig Motors uitgebreid.
In het boekjaar 2021 is ook een kantoor geopend in Kaunas, Litouwen, om de markt in dit deel van de wereld te bedienen. De dochteronderneming Beckhoff Oostenrijk bouwt een nieuw hoofdkantoor in Bürs. Tegelijkertijd bouwt Beckhoff Zweden een nieuw eigen hoofdkantoor, terwijl de eerste productiefaciliteit buiten Duitsland in de buurt van Sjanghai in China zal worden gebouwd. De belangrijkste reden hiervoor is de uitbreiding van de Chinese markt vanuit het land zelf, aangezien dit met een aandeel van meer dan 22 procent voor Beckhoff Automation een van de sterkste afzetmarkten is.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden