Laatste nieuws:

, 21 april 2022 09:52

Digital Twins – een doorbraaktechnologie of een kostbare illusie?

Wie een antwoord zoekt op in de titel genoemd vraagstuk is bij deze uitgenodigd voor het seminar met min of meer de zelfde titel: Digitale tweelingen, magische technologie of een illusie? Plaats van handeling: LantarenVenster in Rotterdam. Het seminar begint om 12.30 uur en deelname kost 45 euro.

8 juni2022 in LantarenVenster in Rotterdam: Digitale tweelingen, magische technologie of een illusie?'
8 juni2022 in LantarenVenster in Rotterdam: Digitale tweelingen, magische technologie of een illusie?
1/1
Volgens organisatoren Controllab, Bachmann, VSE Industrial Automation en MSA-Service kan je bijna geen artikel meer lezen zonder daar de ‘digitale tweeling' tegen het virtuele lijf te lopen. Maar wat is dat nu eigenlijk? En wat heb je er de praktijk aan? Volgens de organisatoren moet je de term ‘digitale tweeling zien als een containerbegrip en met de technieken die schuilgaan achter de term maken kan je een digitale afspiegeling maken van een machine en zien hoe die zich in werkelijkheid gedraagt.

 

Hoe doen zij dat dan?

De vier organiserende bedrijven vertellen hoe zij in de praktijk gebruik maken van digitale tweelingen. Ze laten zien welke technieken er worden gebruikt en hoe die helpen om machines veiliger te maken, sneller op te leveren en makkelijker te gebruiken. In de pauzes worden de tweelingen live gedemonstreerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de vragen wat het kost en wat het oplevert. Maar ook wanneer je vooral geen digitale tweeling moet gebruiken.

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het ontwerp, het in bedrijf stellen en gebruik van complexe, door software gestuurde machines en systemen. Meer informatie over het seminar en de mogelijkheid tot aanmelden is hier te vinden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden