Laatste nieuws:

, 12 april 2022 13:19

Eerste autonome aantekening voor havensleper

Een op afstand bedienbare havensleepboot, ontwikkeld door Keppel Offshore & Marine (Keppel O&M), heeft eerste ter wereld ABS Autonomous Notation ontvangen. De 32 meter lange sleper was al in het bezit van de allereerste ABS Remote-Control Navigation Notation

Als eerste ter wereld heeft een havensleper de ABS Autonomous Notation ontvangen.'
Als eerste ter wereld heeft een havensleper de ABS Autonomous Notation ontvangen.
1/1
De sleper wordt geëxploiteerd door Keppel Smit Towage , heeft nu erkenning gekregen voor zijn autonome capaciteiten. Onder toezicht van een sleepbootkapitein aan boord voerde het vaartuig in de tweede fase van het project autonoom taken uit om aanvaringen te vermijden. Het project maakte deel uit van een reeks toonaangevende initiatieven in de sector die ten grondslag lagen aan de ontwikkeling van de onlangs gepubliceerde ABS-gids Guide for Autonomous and Remote-Control Functions , waarin de notatie AUTONOMOUS en REMOTE-CON werd geïntroduceerd. De gids biedt een doelgericht kader voor de implementatie van deze technologieën op schepen en offshore-eenheden. Een ABS-whitepaper over autonome vaartuigen is hier te downloaden na registratie.

‘Belangrijke mijlpaal'

"Autonome technologie blijft zich in hoog tempo ontwikkelen en ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ABS een pioniersrol vervult bij de ontwikkeling ervan, samen met vooruitstrevende klanten als Keppel. Samen hebben we opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar de invoering van deze technologie door de wereldwijde vloot en de integratie ervan in de dagelijkse activiteiten. We ontwikkelen de toekomst van maritieme operaties met de nadruk op veiligheid", aldus Patrick Ryan, ABS senior vice president, Global Engineering and Technology.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden