Laatste nieuws:

, 5 april 2022 11:12

Leidraad voor hybride elektrische aandrijving op zee

ABS heeft zijn reeks maritieme technische richtlijnen aangevuld met de publicatie van Practical Considerations for Hybrid Electric Power Systems Onboard Vessels.

'
1/1
De publicatie verkent de verschillende vormen van hybride elektrische energiesystemen (HEPS) en biedt praktisch inzicht in de toepassing ervan aan boord. Er wordt ingegaan op hernieuwbare energiebronnen, energieopslagsystemen, benaderingen voor batterijbeheer, de mogelijkheden voor modellering en simulatie, en de gevolgen voor de haveninfrastructuur en het regelgevingslandschap.

Haalbare optie

"Hybride elektrische systemen zijn een haalbare optie om de industrie te helpen de doelstellingen van de IMO inzake broeikasgasreductie te halen. We zien een grote verscheidenheid aan toepassingen op zee en deze uiteenlopende operationele profielen hebben geleid tot meerdere energie- en voortstuwingsarchitecturen. Dit inzicht van ABS is bedoeld om de sector te ondersteunen bij het benutten van het potentieel van HEPS-technologieën met de nadruk op veiligheid en duurzaamheid", aldus Patrick Ryan, ABS senior vice president Engineering and Technology. Een exemplaar van de ABS Guide for Hybrid Electric Power Systems for Marine and Offshore Applications, waarin de klasse-eisen voor dergelijke systemen worden uiteengezet, is hier te downloaden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden