Laatste nieuws:

, 21 maart 2022 11:20

NTT en Schneider Electric ondersteunen IoT-netwerken met private draadloze netwerken

NTT en Schneider Electricgaan samenwerkon om Private 5G (P5G) te kunnen leveren – een on-premise private netwerk oplossing en platform dat digitale mogelijkheden in de productieomgeving kan bevorderen.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay'
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay
1/1

Begin dit jaar wordt het P5G-platform getest in Schneiders Lexington Smart Factory, de eerste Schneider Electric fabriek in de Verenigde Staten met een Smart Factory showcase die IoT-connectiviteit, Edge-analytics en predictive analytics gebruikt om energie-efficiënte en duurzaamheidsdoelstellingen te bevorderen.

Met P5G stimuleert oplossingen voor uitdagingen rond de beschikbaarheid van apparatuur, machineprestaties en productkwaliteit. Zo zullen de bedrijven machine vision-mogelijkheden integreren in bestaande automatiseringssystemen voor fabrieken en magazijnen, waarmee ze storingen en slijtage kunnen opsporen om de hoofdoorzaak bijna onmiddellijk te achterhalen.

Door middel van co-innovatie zal de oplossing een model bieden voor operationeel integriteitsbeheer dat schaalbaar is in fabrieksomgevingen om Industrie 4.0 te ondersteunen zodat Network Edge-platforms mogelijk gemaakt kunnen worden.

Aanvullende P5G-usecases die tot de mogelijkheden behoren:
• Onbelemmerde connectiviteit voor een beter beheer van AGV-apparaten in een fabrieksomgeving.
• Machine vision-toepassingen voor het detecteren van anomalieën in machineprestaties.
• Augmented reality-oplossingen die ondersteuning op afstand mogelijk maken voor een beter onderhoud en beheer van apparatuur en een betere ervaring voor de werknemers.

Shahid Ahmed, EVP New Ventures and Innovation bij NTT: "Ons P5G-platform brengt full-stack managed services, procesworkflow en IoT-applicatie-integratiemogelijkheden die zowel strategische doelstellingen richting factory high performance als netto nul CO2-uitstoot doelstellingen mogelijk maken."

"Door samen te werken met NTT vergroot Schneider Electric zijn expertise op het gebied van productie samen met datacenter- en netwerkoplossingen om innovaties te stimuleren voor zelfstandige Edge Private 5G usecases," zegt Luc Rémont Executive Vice President International Operations bij Schneider Electric. "Naast de  beveiliging en controle die dit partnerschap biedt, hebben draadloze netwerken voordelen ten opzichte van bekabelde netwerken vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Een kleinere voetafdruk van de koperen bekabeling betekent een minimaal energieverbruik en het tegemoet komen aan onze netto nul CO2-uitstoot doelstellingen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden