Laatste nieuws:

, 14 maart 2022 14:03

Atlas Copco neemt LEWA en Geveke over

Atlas Copco neemt zowel het Duitse LEWA GmbH als Geveke over, inclusief de dochterondernemingen van beide, voor in totaal 670 miljoen euro. De overname in contanten is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Atlas Copco neemt – onder voorbehoud van akkoord door regelgevende instanties - LEWA en Geveke over.'
Atlas Copco neemt – onder voorbehoud van akkoord door regelgevende instanties - LEWA en Geveke over.
1/1
De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond. Het grootste deel van de overgenomen activiteiten zal worden ondergebracht in de divisie Power and Flow binnen de business area Power Technique van Atlas Copco en een kleiner deel zal worden ondergebracht in de divisie Service binnen de business area Compressor Technique.

‘Lange traditie'

LEWA, opgericht in 1952, is een toonaangevende fabrikant van membraandoseerpompen, procespompen en complete doseersystemen. Met de ongeveer 1200 werknemers werd in 2021 een omzet van 233 miljoen euro behaald. "LEWA heeft een lange traditie in het ondersteunen van klanten en het ontwikkelen van toonaangevende industriële stromingstechnologie voor efficiënte, nauwkeurige en veilige behandeling van vloeistoffen", aldus Andrew Walker, business-area president Power Technique. "Door deze overname bouwen we aan onze aanwezigheid en ons technologieaanbod binnen verdringerpompen.

‘Sterke engineeringcapaciteit'

Geveke brengt compressoren op de markt en ontwikkelt geavanceerde en complexe procespompinstallaties. Opgericht in 1874 en met het hoofdkantoor in Amsterdam waren de 173 werknemers vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 61 miljoen euro "Geveke heeft een sterke engineeringcapaciteit en levert complete industriële pompoplossingen van concept tot inbedrijfstelling", stelt Walker.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden