Laatste nieuws:

, 8 maart 2022 12:04

NEMA publiceert ‘Power Index Standard’

De National Electrical Manufacturers Association (NEMA) heeft NEMA MG 10011-2022 ‘Power Index Calculation Procedure-Standard Rating Methodology for Power Drive Systems and Complete Drive Modules’ gepubliceerd. De norm is registratie gratis te downloaden of kan 84 dollar op papier worden besteld.

De NEMA MG 10011-2022 beschrijft een methodiek om een vermogensindex PI te bepalen voor elektronisch snelheidsgeregelde elektromotoren. (Foto: NEMA)'
De NEMA MG 10011-2022 beschrijft een methodiek om een vermogensindex PI te bepalen voor elektronisch snelheidsgeregelde elektromotoren. (Foto: NEMA)
1/1
De norm definieert een vermogensindex (Power Index - PI) voor aandrijfsystemen (Power Drive Systems - PDS) tot 600 V en met de uitsluiting van servomotoren. De PDS wordt gedefinieerd als een motor direct ( dus zonder koppelingen en overbrengingen) gekoppeld met een elektronische snelheidsregeling - een al dan niet geïntegreerd frequentieregelaar. Doel is om het mogelijk te maken voor gebruikers verschillende aandrijfsystemen op hun merites te kunnen beoordelen en onderling te vergelijken. Dan gaat het vooral om gebruikers die met de exercitie willen bepalen hoe ze energie kunnen besparen en de milieubelasting kunnen verminderen

Eenvoudig te gebruiken

Rob Boteler, voorzitter van de energiebeheercommissie van de NEMA Motor and Generator Section en vertegenwoordiger voor overheidsrelaties bij Nidec zegt: "In de meer dan 30 jaar dat ik motorefficiency promoot, is er nog nooit een kans geweest om energie te besparen die in de buurt komt van de toepassing van de PDS ter vervanging van mechanische regeltechnieken." De Power Index (PI)-methodiek levert een eenvoudig te gebruiken uitkomst op, vergelijkbaar zegt NEMA met een ‘mile-to-the-gallon rating' voor auto's.

Belangrijke verandering
NEMA en de Northwest Energy Efficiency Alliance (NEEA) hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van het Power Index (PI)-classificatiesysteem. "De methodiek is een belangrijk hulpmiddel voor nutsbedrijven en regelgevende instanties, die PI kunnen gebruiken in hun stimuleringsprogramma's om de keuze van motoren en regelingen aan te moedigen die zullen resulteren in aanzienlijke energiebesparingen", zegt Nicole Dunbar, Codes and Standards Engineer bij Northwest Energy Efficiency Alliance, een alliantie van meer dan 140 nutsbedrijven en organisaties voor energie-efficiëntie in het noordwesten van de Verenigde Staten.
"Deze norm betekent een belangrijke verandering in hoe we denken en praten over de potentiële energiebesparingen van motoren en aandrijvingen", zegt Dale Basso, voorzitter van de NEMA Motors and Generators Section en Motors Manager bij WEG. "Aandrijfsystemen vertegenwoordigen de volgende grote kans voor de industrie, nutsbedrijven en eindgebruikers om energie te besparen uit motoraangedreven systemen", zegt hij.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden