Laatste nieuws:

, 1 maart 2022 15:21

Kabelrupsen helpen Crawler kruipen

De op afstand bestuurbare Crawler straalt het inwendige van pijpleidingen en bekleedt ze opnieuw met epoxyhars. Igus-kabelrupsen geleiden de stroom- en datakabels in de robot van het Amerikaanse Remote Orbital Installations.

De Crawler voert onderhoud in pijpleidingen uit. Igus-kabelrupsen beschermen de geïnstalleerde kabels.'
De Crawler voert onderhoud in pijpleidingen uit. Igus-kabelrupsen beschermen de geïnstalleerde kabels.
1/1
In 2007 kwamen vijf mensen in een waterkrachtscentrale in Colorado om het leven bij werkzaamheden in een pijpleiding. Tijdens de werkzaamheden brachten arbeiders een epoxycoating aan in een afsluiter die water naar turbines leidt voert, ontbrandde het ontvlambare oplosmiddel met tragische gevolgen. Remote Orbital Installations en Big Sky Engineering hebben daarom de Crawler ontwikkeld - een op afstand bestuurbaar robotplatform op vier wielen dat door pijpleidingen rijdt. De arbeiders blijven veilig aan het andere uiteinde van de stuurkabel.

Uitdaging

Een uitdaging was om componenten te vinden die bestand waren tegen de vuile en vochtige omgeving in de pijpleiding. Storingen kunnen ertoe leiden dat werknemers de leiding moeten betreden en zichzelf alsnog aan gevaar blootstellen. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vonden de Amerikaanse ontwerpers bij Igus de kabelrupsen die op meerdere punten de stroom- en datakabels geleiden, zoals de kabels van het mechanisme dat de wielbreedte van de Crawler aanpast aan de buisdiameter. Ook kabels van de giek, die verantwoordelijk is voor de hoogteverstelling van het gereedschap. En de veiligheid van hangende kabels wordt gegarandeerd door gesloten kabelrupsen uit de triflex-serie, die gecontroleerde, driedimensionale bewegingen met draaibare rupsschakels mogelijk maken.

‘Cruciaal voor succes'

Alle kabelrupsen in de Crawler zijn gemaakt van slijtvast, robuust, chemisch bestendig en corrosievrij hoogwaardig kunststof dat jarenlang betrouwbaar bestand is tegen zelfs de meest ongunstige omgevingen. "De lange levensduur van de Igus-producten was cruciaal voor het succes van de Crawler", bevestigt ingenieur Mike Kronz. "We hebben verschillende projecten gedaan en nog geen enkel defect gehad."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden