Laatste nieuws:

, 22 februari 2022 12:10

Atlas Copco neemt pompenfabrikant Wangen over

Atlas Copco neemt Pumpenfabrik Wangen GmbH over. De Duitse fabrikant maakt excentrische wormpompen voor het verpompen van vloeistoffen die voornamelijk worden gebruikt in de biogas- en afvalwatersector. Het bedrijf produceert ook dubbelschroefspompen die worden gebruikt in sectoren als voeding, drank en cosmetica.

Eem excentrische wormpomp van Wangen in hygiënische uitvoering.'
Eem excentrische wormpomp van Wangen in hygiënische uitvoering.
1/1
Pumpenfabrik Wangen GmbH is gevestigd in Wangen, Duitsland, en heeft 265 werknemers. In 2020 haalde Wangen omzet van ongeveer 46,4 miljoen euro. "Industriële pompen is een segment dat wij als strategisch geschikt hebben geïdentificeerd voor Atlas Copco en Wangen Pumpen beschikt over toonaangevende gedifferentieerde technologie met een sterke aftermarket business", aldus Andrew Walker, business area president Power Technique. "Wangen Pumpen is een sterk merk en staat bekend om kwaliteit in veeleisende industriële toepassingen. Deze overname creëert een solide basis voor verdere groei in nieuwe industriële pompsegmenten. Industriële pompen spelen een cruciale rol bij het creëren van duurzame oplossingen voor veel industrieën en dragen bij aan een betere toekomst". De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond en is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden