Laatste nieuws:

, 22 februari 2022 12:10

Atlas Copco neemt pompenfabrikant Wangen over

Atlas Copco neemt Pumpenfabrik Wangen GmbH over. De Duitse fabrikant maakt excentrische wormpompen voor het verpompen van vloeistoffen die voornamelijk worden gebruikt in de biogas- en afvalwatersector. Het bedrijf produceert ook dubbelschroefspompen die worden gebruikt in sectoren als voeding, drank en cosmetica.

Eem excentrische wormpomp van Wangen in hygiënische uitvoering.'
Eem excentrische wormpomp van Wangen in hygiënische uitvoering.
1/1
Pumpenfabrik Wangen GmbH is gevestigd in Wangen, Duitsland, en heeft 265 werknemers. In 2020 haalde Wangen omzet van ongeveer 46,4 miljoen euro. "Industriële pompen is een segment dat wij als strategisch geschikt hebben geïdentificeerd voor Atlas Copco en Wangen Pumpen beschikt over toonaangevende gedifferentieerde technologie met een sterke aftermarket business", aldus Andrew Walker, business area president Power Technique. "Wangen Pumpen is een sterk merk en staat bekend om kwaliteit in veeleisende industriële toepassingen. Deze overname creëert een solide basis voor verdere groei in nieuwe industriële pompsegmenten. Industriële pompen spelen een cruciale rol bij het creëren van duurzame oplossingen voor veel industrieën en dragen bij aan een betere toekomst". De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond en is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden