, 15 februari 2022 09:57

Reserveonderdelen ABB vanaf nu ge-3D-print

ABB Turbocharging heeft besloten te investeren in het MetalFAB1-platform van Additive Industries. Met dit additieve fabricagesysteem voor metaal, ontworpen voor industriƫle productie, produceert ABB op aanvraag reserveonderdelen voor zijn turboladers van 500 kW tot 80+ MW voor diesel- en gasmotoren.

ABB en Additive Industries optimaliseren samen het geïntegreerde proces om het gieten te vervangen en de fabricage van onderdelen naar de digitale ruimte te verplaatsen.

ABB heeft meer dan 200.000 turbocompressoren geïnstalleerd in de sector van scheepsmotoren en noodstroomopwekking. Om de beschikbaarheid te garanderen van de duizenden verschillende ontwerpen van reserveonderdelen voor turbocompressoren met een levertijd tot negen weken, moet een groot aantal reserveonderdelen in voorraad zijn.

Met het MetalFAB1-platform kunnen de doorlooptijden voor de productie van reserveonderdelen worden teruggebracht tot een week, zodat de voorraadniveaus van reserveonderdelen aanzienlijk kunnen worden verlaagd.

bron: Additive Industries

Foto's:

Reserveonderdelen ABB vanaf nu ge-3D-print

Egon Seegers, General Manager Service Parts van ABB Zwitserland, Turbochargen naast het MetalFAB1-systeem

© Aandrijvenenbesturen.nl