Laatste nieuws:

, 15 februari 2022 09:57

Reserveonderdelen ABB vanaf nu ge-3D-print

ABB Turbocharging heeft besloten te investeren in het MetalFAB1-platform van Additive Industries. Met dit additieve fabricagesysteem voor metaal, ontworpen voor industriële productie, produceert ABB op aanvraag reserveonderdelen voor zijn turboladers van 500 kW tot 80+ MW voor diesel- en gasmotoren.

Egon Seegers, General Manager Service Parts van ABB Zwitserland, Turbochargen naast het MetalFAB1-systeem'
Egon Seegers, General Manager Service Parts van ABB Zwitserland, Turbochargen naast het MetalFAB1-systeem
1/1
ABB en Additive Industries optimaliseren samen het geïntegreerde proces om het gieten te vervangen en de fabricage van onderdelen naar de digitale ruimte te verplaatsen.

ABB heeft meer dan 200.000 turbocompressoren geïnstalleerd in de sector van scheepsmotoren en noodstroomopwekking. Om de beschikbaarheid te garanderen van de duizenden verschillende ontwerpen van reserveonderdelen voor turbocompressoren met een levertijd tot negen weken, moet een groot aantal reserveonderdelen in voorraad zijn.

Met het MetalFAB1-platform kunnen de doorlooptijden voor de productie van reserveonderdelen worden teruggebracht tot een week, zodat de voorraadniveaus van reserveonderdelen aanzienlijk kunnen worden verlaagd.

bron: Additive Industries

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden