Laatste nieuws:

, 7 februari 2022 11:53

Efficiënt schansspringen met de gasveren en olieremmen van Ace

Een topprestatie leveren in de wintersport? Dat kan soms alleen met behulp van constructieonderdelen die de snelheid reguleren. Zoals bijvoorbeeld bij het schansspringen.

Een schansspringer op de startbalk, uitgerust met industriële gasveren van ACE. Foto: Skiclub Hinterzarten'
Een schansspringer op de startbalk, uitgerust met industriële gasveren van ACE. Foto: Skiclub Hinterzarten
1/1
Als de wind tijdens het schansspringen van voren komt, kunnen de atleten hem als het ware als luchtkussen gebruiken om op die manier zo ver mogelijk te springen; komt hij van achteren, dan worden de springers in de helling naar beneden gedrukt.

Omdat de windrichting tijdens een wedstrijd kan veranderen, krijgen de atleten positieve of negatieve bonuspunten, afhankelijk van de heersende weersomstandigheden. Als de windomstandigheden te sterk veranderen, kan bovendien de lengte van de aanloop worden aangepast.

Daartoe zijn er op de skischansen van het Duitse landelijke trainingscentrum van de Duitse Skibond in Hinterzarten verschillende startbalken aangebracht. Deze balken worden tijdens de training aan verschillende startpoorten bevestigd. In de beginpositie staat de arm van de balk naar boven. Om aan hun aanloop te beginnen, duwen de springers de arm naar beneden in de houder, gaan erop zitten en bevinden zich zo direct boven het aanloopspoor, wachtend op het startsignaal.

Top-wintersporters gebruiken gasveren en olieremmen van AcePer startbalk zijn twee industriële gasveren van het type GS-22-200-EE-200N gemonteerd. Foto: ACE en Skiclub Hinterzarten

Wanneer de springers vertrekken, brengen de gasveren de onbelaste balk weer terug in de uitgangspositie. Nu is de weg vrij voor de volgende springers, die bijvoorbeeld van een hogergeplaatste startbalk willen starten. Trainen is zo gemakkelijker omdat het niet langer nodig is om de balken met de hand op te tillen of te verplaatsen. Industriële gasveren van ACE maken het eenvoudiger om de startbalken tijdens de trainingen te openen en te sluiten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden