Laatste nieuws:

, 1 februari 2022 10:02

Universal Robots boekt jaaromzet van 278 miljoen euro

Universal Robots, de Deense producent van collaboratieve robots, heeft een recordjaaromzet van meer dan 278 miljoen euro (311 miljoen dollar) gerapporteerd. Dat is 41 procent meer dan in 2020 en 23 procent meer dan de pre-pandemische resultaten in 2019.

'
1/1
CEO van het bedrijf, Kim Povlsen, vertelt: "Universal Robots heeft een geweldig jaar achter de rug. In een bedrijf als het onze, dat geavanceerde hardware produceert volgens hoge kwaliteitsnormen, vereist dit soort groei een enorme inzet van alle betrokkenen. Ons productieteam in Denemarken heeft interne records gebroken wat betreft het aantal gebouwde cobots. In het vierde kwartaal bereikte de productie een hoogtepunt, met maar liefst 400 cobots in één enkele week. Onze supply chain-experts hebben hard gewerkt om ons bedrijf soepel draaiende te houden, ondanks wereldwijde leveringsuitdagingen."
Bovendien brak de omzet van het vierde kwartaal ook records met een stijging van 22 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020 en een stijging van 28 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019. Kim Povlsen vervolgt: "Onze groei wordt gedreven door verschillende langetermijntrends, waaronder tekorten aan arbeidskrachten en een groeiend bewustzijn van de bijdrage die automatisering kan leveren aan de productiviteit. We bereiken niet alleen nieuwe consumenten, we zien ook dat fabrikanten hun gebruik van cobots uitbreiden nadat ze de impact van de technologie hebben gezien."
Het bedrijf verwacht dat de sterke groei in 2022 zal aanhouden, aangezien de vraag naar collaboratieve robots zal toenemen en hun uitgebreide ecosysteem meegroeit. Door samen te werken met meer dan 1000 onafhankelijke bedrijven - waaronder fabrikanten van componenten, kits en toepassingen, gecertificeerde integrators en distributeurs - onderscheidt collaboratieve innovatie het groeitraject van Universal Robots.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden