Laatste nieuws:

, 31 januari 2022 11:41

Snel groeiende Motrac Industries groeit uit haar jas

Motrac Industries betrok in 2021 in Zutphen een nieuw, duurzaam en ruim pand. Het bedrijf draait zo goed, dat halverwege het jaar al blijkt dat het pand te klein is voor alle toekomstige activiteiten en er plannen zijn voor de bouw van een extra hal.

'
1/1
Maarten Vinkesteijn, Managing Director van Motrac Industries: "Toen we de grond aankochten had ik al een optie genomen op de grond achter ons pand. Voor de toekomst. Dat die toekomst nu al aan de orde zou zijn, dat had ik niet verwacht!".

Van hydraulisch naar elekrisch

Motrac Industries, onderdeel van moederbedrijf Royal Reesink, bestaat al bijna 70 jaar. Lag een aantal jaren geleden de nadruk van het bedrijf nog vooral op hydrauliek, tegenwoordig is ook een indrukwekkend portfolio opgebouwd van elektrische aandrijvingen en componenten. Dat heeft geleid tot een behoorlijke groei van het bedrijf. Boris Schoepplein, CEO Royal Reesink: "Fantastisch om te zien dat door de groei zelfs het hagelnieuwe pand nu al weer te klein is. Daar kunnen we als Royal Reesink alleen maar trots op zijn!"

Vraag naar innovatief en emissieloos

De vraag naar innovatieve elektrische oplossingen blijft toenemen. "Wij zijn daar een aantal jaren geleden, toen het allemaal nog in de kinderschoenen stond, ingedoken. We leren en ontwikkelen nog iedere dag", legt Maarten Vinkesteijn uit. "Niet alleen ons bedrijf maar heel Royal Reesink. Milieuvriendelijke en innovatieve toepassingen staan hoog op onze Royal Agenda. Samen met onze zusterbedrijven hebben we al verschillende elektrisch aangedreven toepassingen ontwikkeld. Een prachtig voorbeeld is de RECO eTrac, onze eigen elektrische werktuigdrager, die we samen met Jean Heybroek hebben ontwikkeld. Deze machine is emissieloos, krachtig, wendbaar en is ergonomisch. We vinden het belangrijk dat iemand die met de RECO eTrac werkt, ook ergonomisch optimaal het werk uit kan voeren. Al onze toepassingen en producten zijn van hoge kwaliteit. Die combinatie is iets wat onze klanten aanspreekt", vertelt Maarten Vinkesteijn.
De start van de bouw zal naar verwachting in maart 2022 zijn.

bron: Motrac Industries

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden