Laatste nieuws:

, 26 januari 2022 07:21

Groenteverwerker verhoogt productiviteit met levensduurgesmeerde lagers

Onder het groeiend aantal voedselfabrieken dat profiteert van de voordelen van NSK’s Life-Lube-lagerunits, is een vooraanstaand groenteverwerkend bedrijf. De fabriek had regelmatig te maken met defecte lagers op een grote waslijn voor wortelen. De lagers moesten door het bedrijf vaak om de zes weken worden vervangen. Met stilstand en een verstoorde productie als gevolg.

Tijdens een 12 maanden durende test van NSK's Life-Lube-lagerunits in een wortelwastoepassing traden geen defecten op.'
Tijdens een 12 maanden durende test van NSK's Life-Lube-lagerunits in een wortelwastoepassing traden geen defecten op.
1/1
NSK heeft het wasproces van de wortels in kaart gebracht en de probleemgebieden voor de lagers geïdentificeerd. Zowel binnendringende vervuiling door harde deeltjes als de spoelvloeistoffen bleken funest voor de levensduur van de lagers. Hierbij werd namelijk smeermiddel uit de standaardlagers gewassen met vroegtijdige defecten als gevolg.

Test

Een test met Life-Lube-lagerunits met Molded-Oil-inserts wees uit dat dit de levensduur van de lagers aanzienlijk verbeterde. Na een jaar waren er geen defecten opgetreden. De groenteverwerker profiteert sindsdien van aanzienlijke jaarlijkse kostenbesparingen, met minder stilstand en onderhoud, en een hogere productiviteit.
Hieruit blijkt volgens NSK maar weer Life-Lube-lagerunits de ideale keuze zijn voor toepassingen waarbij contact met procesvloeistoffen niet te vermijden is. De lagerunits zijn leverbaar met boringen van 20-40 mm. Voor meer ontwerpflexibiliteit zijn de lagerbehuizingen leverbaar in diverse uitvoeringen, zoals twee- en vierbouts, kussenblok en take-up units.

Twee hoofdcomponenten

Life-Lube-lagerunits zijn opgebouwd uit twee hoofdcomponenten, met in de eerste plaats de thermoplastische polyester behuizing die zorgt voor corrosiebestendigheid en elk risico van verontreiniging voorkomt. De behuizing is ook voorzien van nitrilrubber afdichtingen ter voorkoming van het binnendringen van verontreiniging en water/reinigingschemicaliën bij herhaald spoelen. Vergeleken met standaardlagers kunnen gebruikers van Life-Lube-units de jaarlijkse kosten voor onderhoud en stilstand verlagen of zelfs elimineren. De rvs insert van de Life-Lube-serie is voorzien van NSK's gepatenteerde Molded-Oil-holte, die voldoende smeerolie en polyolefine-hars bevat voor de complete levensduur van het lager, zodat nasmering niet nodig is en de onderhoudskosten verder worden verlaagd.

Groenteverwerker verhoogt productiviteit met levensduurgesmeerde lagers Een doorsnede door Life-Lube-lagerunit met rvs insert en Molded-Oil- smering. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden