Laatste nieuws:

, 20 januari 2022 08:40

Hannover Messe 2022 naar begin juni

De Deutsche Messe AG heeft in nauwe samenwerking met de exposantenadviesraad van de Hannover Messe en de brancheverenigingen VDMA en ZVEI besloten de Hannover Messe 2022 te verschuiven naar 30 mei-2 juni. Oorspronkelijk stond de industriebeurs gepland voor begin april.

'
1/1
De reden laat zich raden en heeft alles te maken met de toename aan besmettingen in Duitsland en haar buurlanden en daarom is samen met de exposanten besloten de beurs, aldus Dr. Jochen Köckler, ceo van Deutsche Messe AG. "Vorig jaar is gebleken dat de zomermaanden het beste zijn voor grote evenementen tijdens deze pandemie. Op dit moment kunnen we niet voorspellen of de COVID-situatie in april beter zal zijn, dus de nieuwe datum biedt onze klanten de grootst mogelijke planningszekerheid, zodat ze hun innovaties kunnen presenteren op 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs."

Vier dagen

Dit jaar duurt de beurs vier dagen vanwege de volle evenementenkalender van het Hannover Exhibition Center in juni. In 2023 hervat het industrie-evenement zijn normale vijfdaagse schema in april. "Het is goed om de Hannover Messe naar een latere datum te verschuiven en de vaccinatiegraad te laten stijgen, wat in het belang is van de exposanten en de bezoekers van de beurs. De latere datum verhoogt ook de kans op een groter publiek, zowel nationaal als internationaal, wat iedereen ten goede komt. De sector machinebouw en installatietechniek zal zich in Hannover presenteren als een technologische ‘enabler' van klimaatbescherming en digitalisering, evenals een aanbieder en gebruiker van geavanceerde technologie voor genetwerkte en intelligente productie", zegt VDMA general manager Thilo Brodtmann.

‘Belangrijkste industriële etalage'

"Hannover Messe is 's werelds belangrijkste industriële etalage voor onze bedrijven, dus de nieuwe datum is goed gezien de huidige omstandigheden. We zijn ervan overtuigd dat we in de zomer een groter publiek zullen bereiken dat geïnteresseerd is in Industrie 4.0 en de bijdrage daarvan aan duurzaamheid. Met onze innovaties in automatisering, digitalisering, elektrificatie en energie-efficiëntie geeft de elektrische en digitale industrie richting aan de industriële transitie naar een klimaatneutrale circulaire economie. We willen een zo breed mogelijk publiek laten zien hoe dit pad eruit kan zien, want we kunnen deze uitdaging alleen aan als we samenwerken. De Hannover Messe biedt hiervoor de perfecte setting", aldus Wolfgang Weber, voorzitter van de Raad van Bestuur van ZVEI.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden