Laatste nieuws:

, 17 december 2021 07:03

Invoeren én trekken van kabels makkelijk gemaakt

Enkele jaren geleden introduceerde Cable-Glide het gelijknamige product om eenvoudig, snel en efficiënt kabels te trekken in kabelgoten. De oplossing voorkomt het vastlopen van kabels, zorgt ervoor dat ze netjes in de kabelgoot komen te liggen en voorkomt beschadigingen. De set uitgebreid met een extra montagestuk zodat de Cable-Glide ook is in te zetten voor de invoer van kabels.

De Cable-Glide vereenvoudigt het trekken van kabels in een kabelgoot.'
De Cable-Glide vereenvoudigt het trekken van kabels in een kabelgoot.
1/1
Ondanks de toename van draadloze toepassingen, zullen veel installateurs nog steeds een deel van hun tijd besteden aan het trekken van kabels. Een secuur werkje om beschadiging van kabels te voorkomen. Een tijdrovende klus ook, omdat kabels nu eenmaal de neiging hebben om ‘vast te lopen' wanneer ze de bocht om moeten. In de praktijk betekent dit óf steeds naar iedere bocht lopen om de kabel een klein stukje door te trekken óf met meer mensen deze klus uitvoeren.

In je eentje efficiënt werken

Om deze problemen op te lossen, ontwikkelde E-installateur Robbert Akerboom een aantal jaar geleden de Cable-Glide. Dit is een hulpmiddel dat flexibel is in te zetten om in iedere kabelgoot praktisch elke kabel eenvoudig het hoekje om te helpen. Akerboom: "Oorspronkelijk heb ik het hulpmiddel voor eigen gebruik ontwikkeld. Als zzp-er wil je nu eenmaal niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan kabels trekken. Maar je wilt ook niet dat ze beschadigen. Het product werkte echter zo goed, dat ik al snel de beslissing heb genomen de Cable-Glide op de markt te zetten. En met succes."

Aanvulling

Het systeem is door Akerboom onlangs aangevuld met een apart montagestuk. Hiermee is de gebogen geleider zodanig aan de buitenkant van de kabelgoot te bevestigen dat de kabel eenvoudig in de goot is in te voeren. Akerboom: "Je kunt hiermee de geleider multifunctioneel inzetten in zowel bochten als op de plaatsen waar de kabel vanaf rol de geleider in wordt getrokken. Voor mij heeft dit het kabels trekken nog verder vereenvoudigd en ik denk dat collega-zzp-ers het net zo zullen ervaren. In een tijd waarin het voor iedereen bijzonder druk is, een dubbel voordeel."
Invoeren én trekken van kabels makkelijk gemaakt
Met een nieuw montagestuk is ook het invoeren van de kabel makkelijk.

Werking Cable-Glide

Door de Cable-Glide glijdt de kabel zonder al teveel weerstand door een bocht in het goottracé. Door het gebruik van de Cable-Glide in één of meer hoeken van de goot, kan één persoon vrij gemakkelijk één of meer kabels tegelijk door de goot heen trekken.
De Cable-Glide is zo verstelbaar dat de installateur van de buitenkant naar de binnenkant van de goot kan werken. De kabels liggen dus netjes verdeeld in de goot, waardoor er meer kabels in de goot kunnen. Omdat de draagbeugel van de kabeltrekbocht bovenop is geplaatst, is hij ook te gebruiken in goten waar al kabels in liggen. Daarna de beugel aan goot zelf monteren waardoor kabels in een bestaande kabelgoot eenvoudig zijn bij te trekken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden