, 1 december 2021 09:07

VDMA Robotics + Automation publiceert OPC UA voor aandraaisystemen

Om de interoperabele communicatie voor geïntegreerde montageoplossingen te bevorderen, heeft VDMA Robotics + Automation de eerste OPC UA-specificatie voor dit toepassingsgebied gepubliceerd. "Met deel 1 van de OPC 40451-1 UA CS for Tightening Systems nu beschikbaar, hebben we de basis gelegd voor naadloze integratie van Tightening Systems binnen de digitale productie", zegt Mohit Agarwal van de werkgroep.

Hij vervolgt: "Er zullen meer onderdelen volgen om extra use-cases via OPC UA mogelijk te maken en een langetermijnvisie mogelijk te maken om interoperabele, geharmoniseerde modellen te maken over verbindingstechnologieën en andere domeinen heen. (deze kunt u hier downloaden).
"Hiermee wordt weer een belangrijk hoofdstuk van de wereldtaal van de productie gepubliceerd en wordt zelfs brancheoverstijgende interoperabiliteit gerealiseerd door gebruik te maken van de basisspecificatie OPC UA for Machinery", aldus Andreas Faath, hoofd van VDMA Machine Information Interoperability. Deel 1 van de OPC 40451-1 UA CS for Tightening Systems is hier te downloaden.
Belangrijke bijdrage
Namens de OPC Foundation prijst Stefan Hoppe, president en CEO van de OPC Foundation, het succes van de werkgroep: "De publicatie van de Tightening Systems Companion Specification markeert een andere belangrijke bijdrage van VDMA aan de wereldwijde taal van de productie: Gestandaardiseerde informatie gekoppeld aan OPC UA-gebaseerde technologie worden gecombineerd om semantische interoperabiliteit te leveren als de basis voor digitalisering".
Deel 1 van de Companion Specification behandelt voornamelijk de drie belangrijke use cases, asset management, condition monitoring en result management. Het informatiemodel maakt leveranciersonafhankelijke toegang tot asset-informatie van het gehele aandraaisysteem mogelijk, dat wil zeggen met inbegrip van componenten zoals het gereedschap, de besturingseenheid en de aanvoereenheid, enz.
Een echte mijlpaal is het gestandaardiseerde Tightening Systems Result, dat onafhankelijk van de fabrikant kan worden geraadpleegd, bijvoorbeeld om de traceerbaarheid van veiligheidskritische verbindingen mogelijk te maken.
De groep Tightening Systems maakt deel uit van een groter initiatief, genaamd Industrial Joining Technologies, dat tot doel heeft gemeenschappelijke informatiemodellen te beschrijven die herbruikbaar zijn voor het verbindingsdomein dat lijmen, klinken, flowdrill-bevestigen, enz. omvat.

 

Foto's:

VDMA Robotics + Automation publiceert OPC UA voor aandraaisystemen

VDMA Robotics + Automation heeft deel 1 van de OPC 40451-1 UA CS for Tightening Systems gepubliceerd

© Aandrijvenenbesturen.nl