Laatste nieuws:

, 16 november 2021 10:41

OMRON investeert in het Taiwanese Techman Robot

OMRON Corporation doet een kapitaalinvestering in Techman Robot, 's werelds op één na grootste merk voor collaborative robots die op productielocaties met mensen samenwerken. OMRON neemt een belang van ongeveer 10 procent in Techman. De investering is naar verwachting in december 2021 voltooid.

'
1/1

In 2018 ging OMRON een strategische samenwerking aan met Techman om tegemoet te komen aan de toenemende automatiseringsbehoeften als gevolg van arbeidstekorten. Sindsdien worden de collaborative robots uit de TM-serie van Techman wereldwijd als co-branded product verkocht via het distributienetwerk van OMRON. OMRON en Techman hebben ook gezamenlijk de Mobile Manipulator ontwikkeld. Deze mobiele werkrobot combineert de mobiele robot van OMRON en de TM-serie om productielocaties mogelijk te maken waar mensen en machines samenwerken. Met deze investering in Techman wil OMRON gezamenlijk innovatieve robotoplossingen ontwikkelen die de fabrieksautomatiseringsapparatuur van OMRON combineren met de collaborative robots van Techman. Zo wordt zowel de veiligheid als de productiviteit gewaarborgd en een oplossing geboden voor het tekort aan arbeidskrachten op productielocaties.
Door de robotica-activiteiten te versterken, wil OMRON de oprichting van productielocaties mogelijk maken die de realisatie versnellen van zijn concept "i-Automation!", dat klanten voordelen biedt en het leven van mensen over de hele wereld verrijkt.

bron: OMRON

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden