Laatste nieuws:

, 19 oktober 2021 12:22

Maritieme certificering van GL, DNV, KR, LR en ABS voor B&R X20 systeem

Het toepassen van B&R automatiseringstechnologie in maritieme omgevingen is nu eenvoudiger en flexibeler dan ooit, dankzij de aanvullende certificeringen van DNV, KR, LR en ABS voor het X20 besturings- en I/O-systeem. Daarnaast heeft B&R het temperatuur- en voedingsspanningsbereik van het X20 systeem vergroot.

Certificering door GL, DNV, KR, LR en ABS maakt het gemakkelijker om het X20 besturings- en I/O-systeem van B&R in een breder scala aan maritieme toepassingen te gebruiken.'
Certificering door GL, DNV, KR, LR en ABS maakt het gemakkelijker om het X20 besturings- en I/O-systeem van B&R in een breder scala aan maritieme toepassingen te gebruiken.
1/1
Het leven op zee stelt extreme eisen aan automatiseringsproducten, daarom worden deze door de verantwoordelijke certificeringsinstanties aan strenge keuringen onderworpen. Na de certificering door Germanischer Lloyd (GL), getuigt de recente toevoeging van de typeonderzoekcertificaten van Det Norske Veritas (DNV), Korean Register (KR), Lloyd's Register (LR) en het American Bureau of Shipping (ABS) nog meer van de extreme robuustheid van het X20 besturings- en I/O-systeem.

Tot -40°C

De gecoate varianten van X20 componenten zijn nu gespecificeerd voor een nog groter temperatuurbereik. Deze kunnen veilig ingezet worden bij begintemperaturen tot -40°C. Dit grotere temperatuurbereik maakt toepassing in koelruimtes en in poolgebieden mogelijk. Deze X20 gecoate modulen zijn standaard X20 modulen waarvan de printplaten speciaal zijn behandeld om ze te beschermen tegen condensatie, schadelijke gassen en andere factoren.

Expansieve voedingscircuits

Een groter bereik van de voedingsspanning maakt het gebruik van de X20 serie in maritieme omgevingen nog eenvoudiger. De 24 VDC-voeding tolereert nu afwijkingen van -25% tot +30%. Dat komt neer op een spanningsbereik van 18 tot 31,2 VDC. Dit vergemakkelijkt het gebruik in uitgebreide voedingscircuits waarbij de afstanden groot zijn, zoals op schepen. Zelfs met de spanningsverliezen die bij lange kabels optreden, is er geen noodzaak voor decentrale voedingen.

bron: B&R

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden