Laatste nieuws:

, 8 oktober 2021 18:07

Zeker 30.000 nieuwe banen dankzij ActieAgenda Technologische Industrie

Tijdens de recente ZIE 2021-bijeenkomst van HI (Holland Instrumentation) presenteerden de Economic Board Zuid-Holland (EBZ), HI en InnovationQuarter de ActieAgenda Technologische Industrie. De ActieAgenda is de blauwdruk voor de nieuwe economische motor van Zuid-Holland. De ambitie is de omzet van de technologische industrie in Zuid-Holland bijna te verdubbelen van 26 miljard euro nu naar 50 miljard euro in 2030. En dat zou ook minstens 30.000 nieuwe banen moeten opleveren.

'
1/1
ZIE is het jaarevent van HI , één van de drie grondleggers van de ActieAgenda. De ActieAgenda vormt de uitwerking van het hoofdstuk ‘maakindustrie' in de Groeiagenda Zuid-Holland. Het bouwt volgens de opstellers voort op een sterk fundament: een zeer omvangrijke technologische industrie, het grootste kenniscluster in Nederland, de meest ondernemende regio van Nederland (Delft en Westland) en eerdere investeringen van provincie, MRDH en andere partijen in het innovatieprogramma Smart Manufacturing Industriële toepassing in Zuid-Holland (SMITZH ). Ook het Human Capital Akkoord vormt een deel van het fundament.

‘Schoner, duurzamer, gezonder'

De hightech en midtech industrie inclusief toeleverketen in Zuid-Holland bestaat uit ruim 31.000 bedrijven. De bedrijven zijn actief in vele eindmarkten, van maritiem tot zorg en tuinbouw, en bieden werk aan 110.000 mensen in Zuid-Holland, volgens de ActieAgenda. De ambities van het plan zijn flink: een verdubbeling van de omzet en de toegevoegde waarde in 2030 en ongeveer 30.000 extra banen. Die omzetgroei moet komen uit de ontwikkeling en productie van producten ‘die onze wereld schoner, duurzamer en gezonder maken'.

Oproep

Martin van Gogh, divisie-directeur bij Batenburg Industriële Automatisering en vicevoorzitter EBZ, deed een oproep aan de aanwezigen tijdens ZIE: "We hebben de handen ineen geslagen en dagen u uit om samen met ons deze ambities waar te maken, als ondernemer, onderzoeker, onderwijzer, overheid, adviseur, financier, marketeer, certificeerder, industrieel ontwerper of welke andere rol u vervult in ons snel ontwikkelende ecosysteem. Laat ons weten hoe u mee wilt doen met de ActieAgenda. We moeten samenwerken met én tussen de hotspots in de regio, zodat we kunnen laten zien aan de wereld, studenten en de maatschappij wat een enorme industrie we hebben, waar we trots op mogen zijn!"

Wie mee wil doen kan hier zijn of haar belanstellng kenbaar maken.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden