Laatste nieuws:

, 5 oktober 2021 13:58

Meedenken met machinebouwers, 35 jaar Murrelektronik in Nederland

“Decentraal denken, oneindig veel mogelijkheden in bekabeling bieden en het optimaal beveiligen van stroomketens. Dat zijn de drie pijlers waarmee we enorm zijn gegroeid in deze 35 jaar”, vertelt Gert van Dam, directeur van Murrelektronik Benelux naar aanleiding van 35 jaar Murrelektronik in Nederland.

Scan de QR-code, leg de nodige verbindingen en win een helicoptervliegles'
Scan de QR-code, leg de nodige verbindingen en win een helicoptervliegles
1/1
‘We begonnen in Nederland puur als serviceleverancier. Maar in de loop van de jaren zijn we steeds meer gaan meedenken met de machinebouwers. Frans Haffner, de ceo van Murrelektronik Duitsland, had een ambitieus beeld bij hoe machinebouw moest zijn. Zijn blauwdruk hebben we gepromoot in Nederland. Met succes.

Alles eruit

"Vroeger zat alles van een machine aangesloten op één grote schakelkast, die bestond uit ontzettend veel draden en componenten", vertelt Van Dam. "Bij Murrelektronik kozen we al snel voor decentralisatie. Alles wat in de kast zat, ging eruit en werd geplaatst op de machine zelf. Met als gevolg dat er minder fouten gemaakt kunnen worden bij het monteren van de machine. En als er een keer een storing is, de fout ook veel sneller gevonden kan worden. Hetzelfde geldt voor het beveiligen van de stroomketens. Was er vroeger kortsluiting? Dan lag de hele productie plat totdat de fout was gevonden. Op onze stroomketens zit een beveiliging, die de machine tijdelijk stillegt. Daarnaast ziet de monteur door onze systemen meteen welk onderdeel vervangen moet worden, waardoor de productie snel weer hervat kan worden. Dat soort innovaties hebben onze groei veroorzaakt."

Machinebouwer

"Al vanaf de ontwerpfase denken we mee met de machinebouwer. We helpen met de tekeningen en geven advies over welke onderdelen waar zouden moeten komen. De twee belangrijkste zaken waarmee we rekening houden, is dat de machine betrouwbaar is en dat de machine zo min mogelijk stilstaat bij een eventuele storing. Ieder bedrijf en iedere machinebouwer met wie we samenwerken heeft andere wensen. We leveren maatwerk en zijn eerlijk. Met als resultaat; een tevreden klant. En daar doen we het uiteindelijk voor," stelt Van Dam.

Van dozen naar europallets

Willemien Rosdorff, één van de eerste medewerkers in Nederland, werkt nu 34 jaar bij Murrelektronik. "Toen ik hier ging werken, maakte ik de facturen op een typemachine, stonden er dagelijks ongeveer drie dozen in het magazijn om vervoerd te worden en deden we al het werk met drie personen. Ik heb Murrelektronik Nederland zien groeien. De typemachine heeft plaatsgemaakt voor computers, de drie dozen zijn inmiddels veranderd in vier europallets en we zijn uitgegroeid naar een fors bedrijf. Na 34 jaar, kan ik wel zeggen dat er groen bloed door mijn aderen stroomt."

Vliegles

Speciaal voor het jubileum is er een online spel. Murrelektronik is in Nederland al 35 jaar druk met het leggen van de juiste verbindingen. Maak zelf de juiste verbindingen en win een helikoptervliegles. Het spel is te vinden op www.murr.nu.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden