Laatste nieuws:

, 29 september 2021 10:56

TENTE en Verhagen Leiden vinden het wiel van de tuinbouw opnieuw uit

Innovatie wordt almaar belangrijker om productief en duurzaam te werken. Ook in de (glas)tuinbouw. Wielenfabrikant TENTE en machinebouwer Verhagen Leiden ontwikkelden speciaal voor tuinders een nieuw type bladzuiger dat dankzij zijn hightech wielen vlot en zacht, zonder haperingen, over de buisrail rijden. Resultaat: minder schade en meer productiviteit voor de tuinbouwer.

'
1/1
De hightech bladzuiger is een hydraulisch aangedreven machine die op rails rijdt. Uniek zijn de zwenkwielen van TENTE die 360° draaien en automatisch terug in een van de twee nulposities komen, zodra ze worden opgetild. Daardoor raken de wielen de rails niet en gaat de machine een pak langer mee. "180° fixeerinrichting", noemen de wielenexperts van TENTE de techniek. Die combineert de voordelen van een bokwiel - een stabiel wiel dat niet zwenkbaar is - met die van een zwenkwiel - een wiel dat 360 graden draait.

Een bijkomend voordeel is dat de opvangbak voor het bladafval dankzij de zwenkwielen gemakkelijker van het gangpad naar het middenpad kan worden geduwd. Daar wordt de opvangbak losgekoppeld van de bladzuiger en worden de opgeruimde bladeren in een container gestort. Dat werkt sneller én handiger voor de tuinders, wat de productiviteit bevordert.
Claude Cardoen, managing director van TENTE Benelux: "Voor deze bladzuiger van Verhagen Leiden hebben we een techniek ontwikkeld die ervoor zorgt dat de machine zijn werk beter doet en langer meegaat. Het is een innovatie waar de hele tuinbouwsector mee gebaat is."

Art van Winden, bedrijfsleider van Kwekerij de Lion B.V., produceert ieder jaar maar liefst 12 miljoen kilo paprika's en heeft de nieuwe bladzuigmachine getest. "We gebruiken deze nieuwe machine nu enkele maanden en zijn heel tevreden met de resultaten. Dankzij de nieuwe wielen hebben we minder slijtage aan de bladzuiger, met een tot 25% hogere productiviteit als gevolg."

TENTE en Verhagen Leiden vinden het wiel van de tuinbouw opnieuw uit 

bron: Tente

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden