Laatste nieuws:

, 29 september 2021 10:46

Charoen Pokphand Foods vertrouwt op Interroll bij zijn streven naar hoogwaardige ontwikkelingen voor de voedingsmiddelenindustrie

Sant'Antonino, Zwitserland. Systemintegrators, waaronder Thai MecTech Co., Ltd. en MT Food System Co., Ltd., installeerden een serie ultramoderne transportoplossingen voor de Charoen Pokphand Foods-fabriek in Bình Ph??c, Vietnam, met Interroll trommelmotoren als hoofdaandrijving.

Het Interroll trommelmotorplatform biedt meer flexibiliteit, robuustheid en kracht. '
Het Interroll trommelmotorplatform biedt meer flexibiliteit, robuustheid en kracht.
1/1
Hoewel voedselveiligheid steeds meer aandacht krijgt, zijn maar weinig consumenten zich bewust van de vele gezondheidsrisico's die schuilgaan achter de voedselproductie. Om te garanderen dat het hele proces, van grondstoffen tot eindproducten, veilig en controleerbaar is, wordt door voedselverwerkende bedrijven fors geïnvesteerd. Zo zijn de verwerkingsinstallaties, keukenbenodigdheden en werkbladen langs de productielijn uiterst gevoelig voor vervuiling door de omgeving, waardoor de voedselhygiëne in het gedrang kan te komen. Door de continue ontwikkelingsinspanningen in de voedselverwerkende industrie en de steeds strengere hygiënenormen, moeten tevens de material-handling oplossingen die in de productieomgeving worden toegepast, verder worden gemoderniseerd om zo goed mogelijk aan de nieuwste voedselveiligheidseisen te kunnen voldoen en in te spelen op de uitdagingen van de markt.

Charoen Pokphand Foods (CPF) is een industrieleider die werkt op basis van hoge voedselveiligheidsnormen. CPF is 's werelds grootste producent van diervoeder en garnalen en behoort wereldwijd tot de top-drie van producenten van gevogelte en varkensvlees. Met activiteiten in meer dan 20 landen is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk op vele internationale markten. In Thailand gevestigd, blijft CPF investeren in de groeiende Zuidoost-Aziatische markt, met de focus op het leveren aan hun klanten van hoog kwalitatieve producten die voldoen aan de hoogste hygiënestandaards. Systemintegrators, waaronder Thai MecTech Co., Ltd. en MT Food System Co., Ltd., installeerden een serie transportoplossingen voor de CPF fabriek in Bình Ph??c, Vietnam, waardoor het bedrijf beter kan inspelen op de uitdagingen, waar de voedingsindustrie mee wordt geconfronteerd, waarbij efficiëntie en hygiëne hoog scoren. Hierbij werden als hoofdaandrijving in totaal 211 Interroll trommelmotoren geïnstalleerd, waaronder de DM 0080, DM 0113, DM 0138 en meer.

Op de vraag waarom is gekozen voor Interroll trommelmotoren, antwoordde CPF Executive Vice President Anurat Suthamnirun: "In de praktijk van de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne het allerbelangrijkste. Met de trommelmotoren van Interroll zijn we de meeste hygiëneproblemen op de transportbanden de baas. Bovendien zorgen de producten van Interroll ervoor dat aanzienlijk minder tijd hoeft te worden besteed aan reiniging, dat voor ons weer resulteert in meer productietijd en minder reinigingskosten."

Interroll trommelmotoren garanderen hoogste hygiënische bescherming en lager energieverbruik
Interroll trommelmotoren hebben een aantal ongeëvenaarde, toonaangevende voordelen, vooral op het gebied van hygiëne en veiligheid. Zo hebben ze de EHEDG certificering (European Hygienic Engineering & Design Group) gekregen, waardoor ze beschikken over IP66/IP69K bescherming, wat betekent dat ze de hoogste hygiënische bescherming kunnen bieden. In het verleden gebruikten voedselverwerkende bedrijven doorgaans conventionele motorreductoren als aandrijving voor transportbanden. Door bouw hiervan kan zich echter vuil ophopen. Met trommelmotoren wordt dit risico op productverontreiniging in de voedselverwerkingsomgeving aanzienlijk verminderd, omdat de meeste onderdelen zich binnen de motorconstructie bevinden. Bovendien zorgt het gladde, roestvaststalen oppervlak er in hoge mate voor dat vuil en microben zich niet kunnen hechten. Dit maakt reinigen ook sneller en makkelijker. Naast hun hygiënische voordelen zijn Interroll trommelmotoren ook zeer efficiënt: ze verlagen het energieverbruik tot 30 procent vergeleken met conventionele oplossingen. Daarnaast kunnen Interroll trommelmotoren bedrijven veel tijd en kosten besparen, omdat er tijdens hun levensduur geen speciaal onderhoud nodig is. Dankzij de modulaire platformstrategie van Interroll is de volgende generatie trommelmotoren ook nog eens eenvoudig te installeren, wat een korte en betrouwbare levertijd garandeert.

Vertrouwd partnerschap

Het is niet de eerste keer dat Interroll en de Charoen Pokphand Group een partnerschap aangaan. De eerste order tussen de twee bedrijven dateert van 1993 en dit aantal is inmiddels gegroeid tot meer dan 10.000. Naast de trommelmotoren heeft Interroll een breed scala aan andere producten geleverd aan de Charoen Pokphand Group, waaronder rollen, de RollerDrive en sorteersystemen. Het gezamenlijke streven naar hoge hygiënenormen en een betrouwbare productkwaliteit heeft deze relatie nog hechter gemaakt. Ook voor systemintegrators maken Interroll's betrouwbare verkoopteam en wereldwijde after-sales service een nauwe en efficiënte samenwerking eenvoudiger.

"Het is een eer om onze producten weer aan CPF te mogen leveren. De Azië-Pacific regio is een van de belangrijkste strategische markten voor Interroll wereldwijd, en daarbij is de voedingsindustrie van cruciaal belang voor de nationale economieën en het levensonderhoud van de mensen. Voedselveiligheid is nauw verbonden met ieders gezondheid," aldus Dr. Ben Xia, Interroll Executive Vice President Head of Operations Asia. "Als toonaangevende mondiale leverancier van material-handling oplossingen zal Interroll onze innovatieve producten en oplossingen naar de Azië-Pacific markt blijven brengen en blijven samenwerken met industriële partners om de voedingsindustrie naar een hoger niveau te tillen wat betreft kwaliteit en efficiëntie."

Met zijn materiaalstroomoplossingen draagt Interroll actief bij aan de optimalisatie van processen in de voedselverwerking. Daardoor wordt tevens de circulatietijd van voedingsmiddelen verkort. Tegelijkertijd zorgt een hoger hygiëneniveau in de transportinstallaties voor een betere voedselkwaliteit en -veiligheid. Talloze gebruikers in de voedselverwerking en de logistiek van verse voedingsmiddelen, vertrouwen op Interroll.

bron: Interroll

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden