Laatste nieuws:

, 12 september 2021 12:02

Sumitomo investeert in de toekomst van systemische aandrijfoplossingen

Na een jaar bouwen heeft Sumitomo Cyclo Drive Germany zijn intrek genomen in zijn nieuwe Global Research & Development (R&D) Center op het hoofdkantoor in Markt Indersdorf. Met deze stap zette de aandrijfspecialist een verdere strategische stap in de richting van systeemaanbieder.

Het bedrijf, dat opereert onder de merknaam Sumitomo Drive Technologies, heeft € 5,5 miljoen geïnvesteerd in dit project omdat het streeft naar geografische nabijheid tot innovatieve Europese industriële klanten. Toepassingsspecifieke klantvereisten kunnen nu volledig ter plaatse worden geëvalueerd, waardoor het hele ontwikkelingsproces sneller, flexibeler en efficiënter wordt.

Het nieuwe gebouw herbergt het laboratorium en de testruimtes die met 900 vierkante meter de capaciteit hebben verdrievoudigd. Het ontwerp- en ontwikkelteam telt 16 personen. In de nieuwe ruimte kunnen producten worden voorbereid, gemonteerd, gedemonteerd en geanalyseerd in de hoge fabriekshal. Er is ook een nieuwe testruimte waar de levensduur van individuele tandwielkasten/tandwielcomponenten/motoren kan worden onderzocht en onderworpen aan verschillende tests, b.v. stresstesten & technische eigenschappen van versnellingsbakken controleren.

Er zijn ook vier nieuwe kamers gecreëerd voor een van Sumitomo's kernactiviteiten: centrifugale tandwielkasten. Deze zijn uitgerust met de nieuwste technologische apparatuur en voldoen aan alle eisen op het gebied van testkwaliteit, testveiligheid en vooral arbeidsveiligheid. De hoogenergetische systemen draaien met hoge snelheid en eventuele geluidsemissies of trillingen worden ver weg gehouden van andere werkgebieden. 

Europese industriële klanten willen systeemoplossingen

De R&D-afdeling weerspiegelt de beslissing van het bedrijf om op te treden als een 'System Solution'-aanbieder van Europa voor Europa en wereldwijd. Sebastian market, afdelingsmanager Global R&D Servo Drive Systems stelt: "In Europa is er een grotere bereidheid om te innoveren en waar het steeds meer nodig is om vooruit te denken en trends te zetten. Europese industriële klanten zijn geïnteresseerd in innovatie en zoeken steeds vaker systeemleveranciers. Naast de klassieke componentenbusiness, die voor ons de kern blijft, groeit de vraag naar meer gemak. Bedrijven, vooral machinebouwers, zijn op zoek naar complete systemen die op hun beurt snel en flexibel in hun totaaloplossing kunnen worden geïntegreerd." 

Sumitomo ziet ook nieuwe klanten in nieuwe industrieën opduiken op het gebied van robotica, Sumitomo biedt al precisie versnellingsbakken en motor-versnellingsbak combinaties voor deze markt. In het nieuwe R&D-centrum worden innovatieve oplossingen ontwikkeld, zoals actuatoren die voor elke toepassing kunnen worden geconfigureerd. Markt: "Echte innovatie betekent ook het durven nemen van risico's in ontwikkeling. We willen niet alleen doen wat iedereen doet, alleen anders, we willen onconventionele en unieke oplossingen onderzoeken en ontwikkelen. Ons kernthema in het Global R&D Center is consistente innovatie."
In de toekomst zal Sumitomo de mogelijkheden van maatwerk verder uitbreiden door klantgerichte modulaire oplossingen. Hierdoor is het niet langer nodig om afzonderlijke componenten aan te passen. In plaats daarvan kan het complete modulaire systeem worden geconfigureerd in overeenstemming met de toepassingsvereisten, met als belangrijkste voordelen een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie tijdens de productie.

Om zich te vestigen als (wereldwijde) leverancier van systeemoplossingen heeft Sumitomo de afgelopen jaren strategische partners in Europa gezocht, waaronder: - De industriële versnellingsbakspecialisten Hansen Transmissions; De regelexperts Invertec Drives; De motorfabrikant Lafert Group; en de Spaanse SIT (Sociedad Industrial de Transmissions SA) een gerenommeerd specialist voor service- en aandrijfcomponenten. Het doel is het vermogen om interdisciplinair te handelen, synergieën te benutten en daaruit uitstekende producten te ontwikkelen. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden