Laatste nieuws:

, 15 september 2021 09:20

Energiezuinig elektrohydraulisch systeem wint Volvo Technology Award

Volvo heeft zijn Technology Award 2021 toegekend aan het Common Pressure Rail Hybrid-systeem dat graafmachines aanzienlijk energie-efficiëntier kan maken.

'
1/1

De innovatie maakt nieuwe manieren mogelijk om energieverliezen in de hydrauliek te verminderen. In de nieuwe systeemarchitectuur zijn alle werkfuncties van de machine verbonden met een hydraulische energieopslag via een gemeenschappelijke drukrail, bestaande uit twee of meer drukleidingen. De energieopslag, die bestaat uit hydraulische accumulatoren, maakt een energiezuinige terugwinning van kinetische energie en piekvermogen mogelijk. Voor cilinderaangedreven functies worden zogenaamde "slimme actuatoren" gebruikt om een energiezuinige omzetting van hydraulisch vermogen naar een variabele kracht en snelheid te realiseren. Het systeem maakt ook energieterugwinning en prestatieverhoging van de roterende belastingen van de machine mogelijk, zoals de zwenkfunctie door de introductie van variabele hydraulische machines. Dankzij sterk verminderde energieverliezen en de vermogensbijdrage van hydraulische accumulatoren kan een kleinere krachtbron worden gebruikt en is de behoefte aan koeling verminderd. Met een hoger beschikbaar vermogen kunnen cyclustijden worden verkort, bijvoorbeeld bij het laden van een vrachtwagen, wat bijdraagt aan zowel efficiëntieverhoging als kostenvoordeel voor de klant.

Het systeem is ontwikkeld door een team van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) uit Zweden en Zuid-Korea in nauwe samenwerking met het Finse bedrijf Norrhydro, waarbij gebruik werd gemaakt van een idee dat oorspronkelijk voortkwam uit academische samenwerkingen. De innovatie is al uitgegroeid tot een bruikbare oplossing en zal naar verwachting de introductie van e-mobiliteit op het grotere graafmachineplatform van Volvo CE versnellen. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe technologie in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn op de graafmachinemarkt.

De Volvo Technology Award is een erkenning voor 'uitstekende technische vooruitgang' die bijdragen aan de verbetering van de hightech concurrentiepositie en technologische expertise van de Volvo Group. Eerdere ontvangers waren onder meer innovaties als de Duo-Prop marine drive, het City Filter dat wordt gebruikt om vrachtwagens en busuitlaten te zuiveren, Volvo's zij-airbags (SIPS) en het Electric Site emissievrije steengroeve-onderzoeksproject. 

De winnaars van de Volvo Technology Award 2021 zijn:
Kim Heybroek, Sangki Bae, Junwoo Kim, Byeongmo Ko, Donghun Oh, Wonkil Choe, Wontaek Oh en Namgyu Kim.  

bron: Volvo CE

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden