Laatste nieuws:

, 7 september 2021 11:50

De tools van Aim Robotics maken dispenseren simpel

Aim Robotics uit Odense (Denemarken) startte in 2019 met de ontwikkeling van robot dispensers voor collaboratieve robots en introduceerde een jaar later de FD400. Door zelf met de cobot aan de slag te gaan wilde het bedrijf robotprogrammeren en robotgebruik makkelijker maken om daarmee de drempels voor automatisering te verlagen. De dispensers zijn dan ook ontworpen met dit idee in het achterhoofd.

'
1/1

De FD-serie dispensers maakt gebruik van een schroefpompprincipe om vloeistoffen met een gemiddelde tot hoge viscositeit nauwkeurig en met een hoge herhaalbaarheid te doseren. De SD-serie maakt gebruik van een gepatenteerd lineair bewegingssysteem om vloeistoffen nauwkeurig en een met een hoge reproduceerbaarheid te doseren. Daarnaast worden de dispensers elektronisch gestuurd, waardoor de variatie die van nature aanwezig is bij het gebruik van pneumatiek wordt weggewerkt.
De tools zijn snel te installeren en gemakkelijk in te stellen, door Aim Robotics ‘Plug&Dispense' genoemd. Ze zijn namelijk zo ontworpen dat ze naadloos integreren met collaboratieve robots. Operators kunnen daarmee ook snel van toepassing veranderen, zonder daar veel tijd en kennis in te steken. Daarnaast zijn ze speciaal ontworpen om te voldoen aan de veiligheidsnormen die gelden voor collaboratieve robotica.

Scroll naar beneden voor de video:

bron: Wired Workers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden