Laatste nieuws:

, 19 augustus 2021 13:09

Schunk breidt Plug & Work-portfolio uit

Cobots hebben de afgelopen jaren de industriële automatisering aanzienlijk gevormd – en ze zijn nog steeds in opmars. SCHUNK breidt zijn Plug & Work-portfolio uit, zodat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen werken met de industriële lichtgewicht robots.

Nieuw in het Plug & Work-portfolio van Schunk: perfect op elkaar afgestemde grijpers en snelwisselsystemen voor cobots van Omron en Fanuc. '
Nieuw in het Plug & Work-portfolio van Schunk: perfect op elkaar afgestemde grijpers en snelwisselsystemen voor cobots van Omron en Fanuc.
1/1

Naast Universal Robots, Doosan Robotics en Techman Robot biedt de specialist in grijpsystemen nu ook perfect op elkaar afgestemde standaardcomponenten voor de lichtgewicht robots van Omron en Fanuc. Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario's in de korst mogelijke tijd kan worden geïmplementeerd.

 

Cobots zijn licht van gewicht, flexibel in gebruik en eenvoudig te programmeren. Zij kunnen worden ingezet om repetitieve taken, zoals het laden en ontladen van een machine of assemblage, snel en kosteneffectief te automatiseren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze nu een integraal onderdeel van de industriële robotica uitmaken en dat ze steeds belangrijker worden. Zelfs kleine en middelgrote bedrijven automatiseren steeds meer hun productie en logistieke activiteiten. Om het voor de gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt SchunkK complete programma's voor cobots en lichtgewicht robots van verschillende fabrikanten. Het Plug & Work-portfolio omvat pneumatische en elektrische grijpers, Co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen.

 

Componenten en directe aansluiting voor talrijke fabrikanten

Naast het kant-en-klare portfolio voor Universal Robotics biedt Schunk sinds eind 2020 ook eenvoudige uitrustingen voor lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman Robot aan. Nu voegt Schunk nog meer fabrikanten toe aan zijn Plug & Work portfolio. Vanaf augustus zullen componenten voor Omron- en Fanuc-robots deel uitmaken van het assortiment. Voor beide fabrikanten biedt Schunk onder andere de universele grijper EGH met een vrij programmeerbare totale slag van 80 mm en de collaboratieve grijper voor kleine onderdelen Co-act EGP-C aan. Schunk breidt de EGP-C ook uit met een directe verbinding met lichtgewicht robots van Yaskawa en Mitsubishi Electric. De uitbreiding naar andere cobot-fabrikanten zal volgen.

 

Ontwikkeling van de concrete robotapplicatie in het CoLab

De gestandaardiseerde componenten van het Plug & Work-portfolio bestrijken een waaier van toepassingen voor lichtgewicht robots, van kwaliteitstesten, assemblage en handling tot het laden en ontladen van machines. De experts in het CoLab applicatiecentrum in Hausen (Duitsland) helpen bij de ontwikkeling van individuele klanttoepassingen. Samen met de klant stellen ze de juiste componenten samen voor de cobot-toepassing en testen ze in gebruik en de haalbaarheid. Hiervoor zijn nu 18 industriële robots en cobots en speciaal uitgeruste cellen voor lichtgewicht constructie, industriële robotica en testopstellingen beschikbaar in het CoLab. Schunk biedt haar klanten niet alleen een uitgebreid portfolio van perfect op elkaar afgestemde grijpers en snelwisselsystemen voor robots van verscheidene fabrikanten, maar ook de juiste applicatiekennis. Hierdoor kunnen zowel professionals als beginnende automatiseerders het potentieel van cobots voor jun toepassingen aanboren.

 

bron: Schunk

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden