Laatste nieuws:

, 24 augustus 2021 16:14

Siemens bouwt tweepolige hoogrendement elektromotor voor Chinees project

Siemens Large Drives Applications heeft een order ontvangen van een Chinese klant voor de levering van een speciale machine met dubbele as. In motorbedrijf heeft de tweepolige elektromotor een vermogen van 105 MW en maximaal 129 MVA in generatorbedrijf. De hoogspanningsmotor krijgt een rendement van meer dan 98 procent.

'
1/1

Behalve de motor omvat het contract ook de levering van een 40 MW Sinamics GL150 startomvormer. De LCI-converter (load commutated inverter) is ontworpen voor enkelvoudige motortoepassingen met variabele en constante koppelkarakteristieken. Als gevolg van de lage schakelverliezen en de thyristortechnologie met laag verlies, is het rendement van de LCI-omvormer extreem hoog en ligt op 99 procent.

 

Siemens Dynamowerk Berlin

De motor zal worden vervaardigd in de Siemens Dynamowerk Berlin, Duitsland, de oudste productiefabriek van Siemens, die al 115 jaar bestaat. "Eenmaal voltooid, zal dit project het grootste en meest efficiënte energieopslagstation ter wereld zijn. We zijn blij dat we onze klant in de energietransitie en dit project kunnen ondersteunen met een aandrijfsysteem dat een benchmark zet - een toonaangevende 2-polige elektromotor met een efficiëntie van meer dan 98 procent", aldus Hermann Kleinod, CEO van Siemens Large Drives Applications.

 

Energieopslag

Het aandrijfsysteem wordt onderdeel van een project voor energieopslag. China ziet technologieën voor energieopslag als een cruciale ondersteuning voor de energierevolutie en van nationaal strategisch belang. De centrales gebruiken motoren om compressoren aan te drijven, waarvan de energie wordt opgeslagen in een geschikte opslagvaten. De opgeslagen energie kan worden vrijgegeven om een expander aan te drijven, die op zijn beurt een generator aandrijft om elektriciteit te produceren. Vergeleken met andere energieopslagtechnologieën hebben de centrales volgens de medeling van Siemens een zeer groot vermogen en een zeer grote opslagcapaciteit, een geringe zelfontlading en een lange levensduur.

bron: Siemens

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden