Laatste nieuws:

, 30 juli 2021 10:26

Assen bewaken met configureerbare besturing PNOZmulti 2nieuwe uitbreidingsmodule voor aandrijfbewaking

De nieuwe Motion Monitoringmodule PNOZ m EF 1MM2DO voor de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 biedt nu op het gebied van de veilige bewegingsbewaking ook de functies cascadering en vertraagde uitschakeling. Met de bewaking van maximaal acht veiligheidsfuncties op een as zorgt de nieuwe Motion Monitoring-module voor efficiënte aandrijftoepassingen en beveiligt daarmee de productiemiddelen en de machine.

'
1/1
PNOZ m EF 1MM2DO bewaakt een as veilig tot de hoogste veiligheidscategorie PL e conform EN ISO 13849-1 in combinatie met de basismodule PNOZ m B0 of PNOZ m B1. De module dekt daarbij tot max. acht veilige bewakingsfuncties op een as, bijvoorbeeld Veilige stop, Veilige onderbreking of Veilige snelheidsbegrenzing.

Veilige aaneenschakeling van gebeurtenissen

De nieuwe Motion Monitoring-module beschikt naast de twee veilige halfgeleideruitgangen ook nog over een cascaderingsingang en -uitgang. Gaat het totale systeem in de stopstand, dan kan via deze geïntegreerde cascadering een vertraagde uitschakeling worden geconfigureerd en met andere modules worden verbonden. Voordeel: als een module wordt uitgeschakeld, worden via de cascadering verbonden modulen ook uitgeschakeld. Door dit gecontroleerde stilleggen kunnen op dezelfde manier productiemiddelen en machines flexibel en uitgebreid worden beveiligd, wat een hoge beschikbaarheid van de machines waarborgt.

Asveiligheid = productieveiligheid

De configuratie voor alle via de nieuwe module instelbare bewegingsresultaten vindt plaats in de softwaretool PNOZmulti Configurator (vanaf versie 10.13): per Motion Monitoring-module wordt een zelfstandig moduleprogramma (mIQ) aangemaakt dat de veilige digitale uitgangen direct aanstuurt. De directe aansturing maakt een snelle reactietijd mogelijk door de uitgangen in minder dan 12 ms uit te schakelen. Dat wil zeggen, een overschrijding van de geparametreerde grenswaarde, bijvoorbeeld een overschrijding van het maximale toerental, wordt direct gemeld. In geval van een fout en bij het binnendringen van de beveiligingszone of beschermde ruimte wordt een veilige en betrouwbare reactie op gang gebracht. De snelle reactietijd beschermt mens en machine tegen de gevolgschade van de gebeurtenis.

Open voor verschillende bewegingsscenario's

Via een voor de industrie geschikte, uiterst stabiele interface kunnen alle gangbare incrementele encoders door middel van aandrijfspecifieke verbindingskabels worden aangesloten. Zo kan ook voor bestaande machines en installaties een veilige en efficiënte asbewaking eenvoudig en flexibel achteraf worden ingebouwd.

bron: Pilz

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden