Laatste nieuws:

, 26 juli 2021 08:29

Staalfabriek bespaart 70.000 euro met tweerijige tonlagers van NSK

De laatste vier jaar had de warmwalserij van een staalfabriek in Spanje te kampen met een onverwacht korte levensduur van de lagers, wat leidde tot dure productieonderbrekingen. De fabriek startte daarom een samenwerking met de technische afdeling van de toonaangevende lagerspecialist NSK met het verzoek de applicatie te beoordelen en een oplossing voor te stellen en te implementeren op basis van hoogwaardige tweerijige tonlagers. Door de adviezen van NSK bespaart de staalfabriek inmiddels 69.803 euro per jaar op de kosten voor stilstand, onderhoud, lagers en smering.

'
1/1
Tijdens het analyseren van de faaloorzaak, bestudeerde het expertteam van NSK nauwgezet de werkomstandigheden en het smeersysteem van de lagers om de bedrijfsomstandigheden ervan te optimaliseren en de levensduur te verlengen. Tevens, gezien van het verzoek van de onderhoudsafdeling om procesverbetering, voerde NSK een review uit van het lagermontageproces en van de toleranties.

In samenwerking met de staalfabriek bleek uit de analyse en de reviews dat de hoge bedrijfstemperatuur van het lager het gevolg was van een combinatie van verkeerde montage en gebrekkige smering, dat weer een gevolg was van de hogere productiviteit (bedrijfssnelheid) van de fabriek.

Eén van de vele aanbevelingen was het gebruik van NSKHPS (High Performance Standard) tweerijige tonlagers met een hogere radiale speling om beter aan te sluiten op de toepassingscondities. Tweerijige tonlagers van NSK zijn bestand tegen zware bedrijfsomstandigheden. evenals tegen vastlopen en slijtage, ondanks constante trillingen, uitlijnfouten en schokbelastingen.

Door de nieuwe maatregelen is het verbruik van lagers in de staalfabriek gedaald tot een vijfde van het vorige aantal, resulterend in minder productiestilstand en onderhoud.

NSKHPS tweerijige tonlagers bieden niet alleen een temperatuurstabiliteit tot 200°C, maar ook een dynamische belastbaarheid die circa 25% hoger ligt dan de industriestandaard. Het resultaat is een lager dat twee keer langer meegaat dan conventionele alternatieven.

bron: NSK

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden