Laatste nieuws:

, 26 juli 2021 08:16

ABB koopt Spaanse fabrikant autonome mobiele robots (video)

ABB neemt de ASTI Mobile Robotics Group over. Het Spaanse bedrijf ontwikkelt en produceert creëert autonome mobiele robots (AMRs) inclusief de bijbehorende software. Hiermee wordt ABB naar eigen zeggen het enige bedrijf ‘dat een compleet portfolio aanbiedt voor de volgende generatie van flexibele automatisering’. De overname zal naar verwachting medio zomer 2021 worden afgerond. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Sami Atiya, president van ABB's Robotics & Discrete Automation-tak en Veronica Pascual Boé, ceo van ASTI'
Sami Atiya, president van ABB's Robotics & Discrete Automation-tak en Veronica Pascual Boé, ceo van ASTI
1/1

Markt van 14 miljard dollar

ASTI is opgericht in 1982 en heeft een breed klantenbestand in de automobielsector, logistiek, voedingsmiddelen- en drankenindustrie en farmaceutische wereld in ongeveer 20 landen. Sinds 2015 kent het bedrijf een groei van bijna 30 procent op jaarbasis. Voor dit jaar wordt een omzet van ongeveer 50 miljoen dollar verwacht. ABB verwacht volgens interne analyses tegen 2025 een wereldwijde AMR-omzet van ongeveer 14 miljard dollar met een jaarlijkse groei (CAGR) van ongeveer 20 procent. ABB is van plan om de AMR-verkoop en -service wereldwijd uit te breiden naar 53 landen.

Aziatische AMR-hub

Het hoofdkantoor van ASTI in Burgos in Spanje wordt het AMR-hoofdkantoor van ABB, onder leiding van ASTI-ceo Veronica Pascual Boé. ABB zal de productiecapaciteit van het AMR-hoofdkantoor aanzienlijk uitbreiden. In China wordt in de ABB Robotics-fabriek in Shanghai, die in 2022 operationeel moet zijn, een Aziatische AMR-hub opgericht. China, 's werelds grootste markt voor robotica, zal tegen 2025 naar verwachting goed zijn voor een jaarlijkse verkoop van 1,8 miljard dollar aan AMR verwacht ABB.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden