Laatste nieuws:

, 14 juli 2021 11:40

De Duitse Innovatieprijs 2021 gaat naar Bosch Rexroth: ctrlX AUTOMATION als het brein van de moderne fabriek

Een innovatie die een hele markt verandert: ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth geeft een compleet nieuwe definitie aan automatisering in de industrie. Deze innovatiekracht wordt nu onderstreept met een belangrijke onderscheiding: de Duitse Innovatieprijs 2021. Dit initiatief, dat in 2010 werd opgericht door WirtschaftsWoche, Accenture en EnBW, riep Bosch Rexroth op 25 juni onder het beschermheerschap van de Duitse minister Peter Altmaier uit tot winnaar in de categorie "Grote ondernemingen". De prijsuitreiking vond plaats in de vorm van een digitaal evenement.

Philipp Guth, hoofd van de business unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG, neemt de Duitse innovatieprijs 2021 in ontvangst.'
Philipp Guth, hoofd van de business unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG, neemt de Duitse innovatieprijs 2021 in ontvangst.
1/1
"ctrlX AUTOMATION is het brein van de moderne fabriek", verklaart Dr. Marc Wucherer, lid van de Raad van Bestuur bij Bosch Rexroth AG, en vervolgt: "Met het platform automatiseren gebruikers hun processen, het spreekt verschillende programmeertalen en integreert verschillende systemen voor gegevensoverdracht." Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen die de oplossing onderscheiden van conventionele starre automatiserings-oplossingen en ctrlX AUTOMATION tot een belangrijke bouwsteen maken voor de fabriek van de toekomst.

Op eenvoudige wijze brengt ctrlX AUTOMATION zo voorheen gescheiden werelden samen in een consequent open en modulair systeem: machinebesturing, informatietechnologie (IT) en het Internet of Things (IoT) - want in de moderne industrie zijn deze van elkaar afhankelijk. Het platform biedt alle benodigde software- en hardwarecomponenten voor automatiseringsoplossingen. Bovendien kunnen gebruikers individuele oplossingen downloaden als apps in een ecosysteem of ze zelf creëren en snel operationeel maken. Deze software- en engineeringbenadering creëert nieuwe vrijheidsgraden en bijna onbeperkte toepassingsmogelijkheden.

"ctrlX AUTOMATION is al in bijna 300 klantprojecten geïmplementeerd. Bovendien groeit ons ctrlX World ecosysteem - we hebben nu 20 partners. Een belangrijk voordeel van het automatiseringsplatform is dat het de domeinkennis van Bosch Rexroth, van externe leveranciers en van klanten samenbrengt. Op deze manier komen automatiseringsoplossingen tot stand door co-creatie, en al met al wordt de beste oplossing voor elke toepassing bereikt", aldus Philipp Guth, Senior Vice President van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG.

De eigenschappen van ctrlX AUTOMATION voldoen daarmee aan de eisen van de VUCA-wereld - d.w.z. volatiele, onzekere, complexe en ambivalente markten. Het stelt gebruikers in staat om flexibel, onafhankelijk, toekomst- maar ook datavast te handelen als het gaat om vraaggerichte kosten. Daarmee is het een contra-ontwerp ten opzichte van de vroegere automatiseringssystemen. Dit feit overtuigde ook de jury van de Duitse Innovation Award, die baanbrekende producten en processen uit Duitsland eert. Philipp Guth nam de prijs in ontvangst.

Op de Hannover Messe in april won Bosch Rexroth ook de Hermes Award - de meest prestigieuze internationale industrieprijs - voor de SVA R2 Subsea Valve Actuator, waarmee het bedrijf al een hoge onderscheiding kreeg voor zijn innovatieve kracht.

In Aandrijven en Vesturen oktober 2020 heeft op pagina 24-27 een artikel over dit besturingssysteem gestaan.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden