Laatste nieuws:

, 13 juli 2021 15:16

Opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie met officieel Mbo-certificaat.

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie is een onderdeel van de mbo-opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek en Instrumentatie. De opleiding is een coproductie van Vakwijs Opleidingen en Technicom. Het gaat om een unieke opleiding, één van de eerste technische opleidingen waar een wettelijk erkend MBO-certificaat niveau 3 uit voortvloeit omdat deze door het Ministerie van Onderwijs erkend is als mbo-deelopleiding.

'
1/1
Vakwijs en Technicom hebben de opleiding Storingsmonteur Elektrotechniek gezamenlijk met de branche en het bedrijfsleven ontwikkeld en voeren de opleiding ook gezamenlijk uit. Technicom is als erkende mbo-instelling verantwoordelijk voor de examinering en certificering van de opleiding en verzorgt ook de theorie onderdelen. Vakwijs beschikt over moderne trainingscentra en deskundige instructeurs die verantwoordelijk zijn voor het praktijkgedeelte van de opleiding.
De opleiding kent een sterk praktijkgerichte vorm, deelnemers gaan aan de slag met individuele praktijkopdrachten, die helpen om de theorie te vertalen naar de werkelijkheid.
De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie is vooral bedoeld voor monteurs die werken in een industriële omgeving en die nu nog de kennis en vaardigheden missen om elektro- of instrument-technische storingen te lokaliseren en oplossen. De opleiding vraagt een gedegen elektrotechnische achtergrond (MBO 2 of 3 en enkele jaren werkervaring) en biedt niet alleen een landelijk erkend MBO certificaat, maar ook de juiste ingrediënten om je als medewerker enorm te ontwikkelen.
Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties een verzoek indienen bij de Minister tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Onderwijsinstellingen Vakwijs en Technicom zijn samen met brancheorganisaties UNETO-VNI, NVKL, OTIB en het FNV tot dit certificaat gekomen. Inmiddels is het mbo-certificaat goedgekeurd door de Minister en is het een erkende mbo-kwalificatie.

Een mbo-kwalificatie heeft verschillende voordelen. Een voordeel is dat heel gericht opgeleid kan worden naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie dat nodig is. Voor de deelnemer die de opleiding volgt heeft een mbo-certificaat meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven.

bron: Vakwijs

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden