Laatste nieuws:

, 28 juni 2021 10:37

WiredWorkers gaat samenwerking aan met Spin Robotics

WiredWorkers uit Doetinchem heeft de handen ineengeslagen met het Deense Spin Robotics. WiredWorkers gaat de tools van Spin Robotics op de Nederlandse markt brengen.

'
1/1
Spin Robotics is in 2019 opgericht door twee toegewijde en ambitieuze ondernemers. Beide hebben meer dan 15 jaar ervaring in robotica en met Spin Robotics ontwikkelde ze Plug'n'Produce schroevendraaiers voor collaboratieve robots. Ze zijn gevestigd in Odense, de robothoofdstad van Denemarken. Dit geeft ze de unieke positie om samen te werken met vakgenoten en onderwijsinstellingen binnen de roboticabranche.
Spin Robotics wil, net als WiredWorkers, alle handmatige en repetitieve taken in de industriële productie wegenemen. Daarom hebben ze schroevendraaiertools ontwikkeld. Deze zijn compatibel met collaboratieve robots voor een veilige, gebruiksvriendelijke en consistente schroefassemblage. De tools hebben diverse ingebouwde functies die de robotintegratie verbeteren en collaboratieve werkomgevingen ondersteunen. Zo is er een veiligheidsscherm aan de tool toegevoegd die het bit en de schroef afdekt en de mensen om de cobot beschermt tegen scherpe elementen. Daarnaast wordt een teach pen meegeleverd die gebruikt kan worden om de positie van de gaten aan te geven. Als er verschillende soorten schroeven gebruikt moeten worden kan de cobot dit eigenhandig uitvoeren met behulp van de bitwisselaar.
WiredWorkers is blij met de samenwerking. "Het is mooi om te zien dat we samen kunnen werken aan onze gedeelde missie. Wij willen er met ons bedrijf voor zorgen dat de kwaliteiten van werknemers ten volle worden benut. Dit doen we door saaie, repetitieve of gevaarlijke processen te automatiseren. De producten van Spin Robotics sluiten hier perfect op aan.", aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers.

bron: Wired Workers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden