Laatste nieuws:

, 16 juni 2021 11:21

Robotics Award 2021 gaat naar ABB's PixelPaint autolak (video)

De 2021 "Award for Innovation and Entrepreneurship in Robotics & Automation" (IERA) gaat naar PixelPaint-technologie van ABB. Twee uiterst nauwkeurige robots maken het lakken van auto's sneller, duurzamer en flexibeler en helpen fabrikanten om efficiënt in te spelen op individuele eisen. Tweekleurige en op maat gemaakte ontwerpen worden in één keer aangebracht. De technologie elimineert overspray, wat het milieu ten goede komt.

'
1/1

In het verleden ging 20 tot 30 procent van de verf verloren door overspray. Daarentegen brengt de inkjetkop van PixelPaint 100 procent van de verf aan op het voertuigoppervlak, wat de impact op het milieu verbetert. De technologie verhoogt ook de efficiëntie bij het lakken van auto's aanzienlijk. Voorheen was het toepassen van een two-tone of maatwerk ontwerp een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Het voertuig moest twee keer door de lakstraat. Met de nieuwe technologie namen de aangepaste schildersnelheden met 50 procent toe. PixelPaint elimineert ook het proces van maskeren en ontmaskeren van elke auto, waardoor knelpunten worden verminderd.
"In de hevig concurrerende autoproductiemarkt van vandaag hebben autoproducenten oplossingen nodig die hen kunnen helpen hun flexibiliteit, efficiëntie en kostenconcurrentievermogen te verbeteren en tegelijkertijd een hoogwaardige lakafwerking te leveren, inclusief geïndividualiseerde opties om te voldoen aan de groeiende vraag naar niet-standaard en op maat gemaakte ontwerpen ", zegt Joerg Reger, Managing Director van ABB Robotics Auto OEM Business Line.
de finalisten
Het in Barcelona gevestigde INFAIMON presenteerde zijn InPicker - een universeel pick and place-systeem voor industriële toepassingen. Het in Berlijn gevestigde Micropsi Industries nam deel met zijn MIRAI-software - een AI-gestuurd besturingssysteem dat industriële robots in staat stelt om te gaan met variaties in de productie. Mobile Industrial Robots uit Odense in Denemarken presenteerde de MiR250, een gebruiksvriendelijke mobiele robot die de materiaalverwerkingsworkflows in verschillende sectoren optimaliseert.

 

bron: IFR

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden