Laatste nieuws:

, 1 juni 2021 10:17

Wat is de rol van efficiency in de automotive branche?

De missie van Lightyear is om schone mobiliteit te bieden. In zijn interactieve presentatie ‘Efficiency enabled by power electronics as key driver for EV adoption’ vertelt medeoprichter Arjo van der Ham op de vakbeurs Power Electronics (8 t/m 10 juni, online) meer over het belang van efficiency. Ook de rol van vermogenselektronica in deze uitdagingen komt uitgebreid aan bod.

'
1/1
Van der Ham verzorgt woensdag 9 juni om 16.00 uur een webinar op het Power Electronics event.
"In onze presentatie vertellen we meer over de geschiedenis van onze onderneming, bespreken we onze bedrijfsvoering en belichten we onze toekomstplannen", verduidelijkt de oprichter. "De rode draad van ons webinar is het belang van efficiency. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar efficiëntie blijkt in de praktijk vaak niet goed geïmplementeerd te zijn bij bedrijven in de automotive sector."
Door een efficiencyslag te slaan op het gebied van range, kosten en oplaadtijden boek je veel winst, stelt Van der Ham: "Door efficiënter te werk te gaan, gaan batterijen langer mee en leg je er grotere afstanden mee af. Door de laadtijden te verkorten, is een elektrisch voertuig ineens een stuk interessanter. Zo spreek je er een groter publiek mee aan. In onze presentatie komt ook de rol van power electronics aan bod. We maken een aantal oplossingen inzichtelijk op dat gebied."

Tesla

In de presentatie deelt Van der Ham de uitdagingen waar de automotive sector mee te maken heeft. "Wat moet je rekening mee houden bij het ontwikkelen van een efficiënte elektrische auto op zonne-energie? Wat is de rol van vermogenselektronica in deze uitdagingen en wat is er nodig om deze vraagstukken het hoofd te bieden? Op deze vragen hopen we een antwoord te geven. Ook delen we een update over de huidige ontwikkelingen op het gebied van EV. Hoe kom je van hoog- naar laagspanning en hoe druk je de kosten en verhoog je de veiligheid? Ook de implementatie van zonnepanelen op voertuigen en verbeteringen als het gaat om koeling passeren de revue."
Lightyear is bezig met een groeispurt. "Dat betekent dat we nieuwe mensen nodig hebben en hopelijk trekt onze presentatie de aandacht. Over vijf jaar hopen we onze honderdduizendste auto te leveren. In 2026 is het plan om op hoog-volume te produceren. Nu zijn onze auto's op laag-volume verkrijgbaar. Over een half decennium willen we meer betaalbare voertuigen fabriceren die op het prijsniveau van Tesla zitten."
Het Power Electronics event vindt van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 juni online plaats. De interactieve presentatie van Arjo van der Ham start woensdag 9 juni om 16.00 uur.

bron: Power Electronics

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden